Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Lustrzanka dla początkującego - proszę o pomoc

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola212 Zobacz posta
    No właśnie w tym jest cały problem że nie wiem jeszcze na jaki model się zdecydować. I dlatego chcę zasięgnąć opinii na temat różnych luster. Stąd moja wypowiedź na forum. Myślisz że któryś z tych modeli sprawdziłby się dla mnie?
    Może to pomoże: http://www.cyberfoto.pl/jaka-cyfrowk...ie-kasowac.htm
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

ola212
    Guest

Domyślnie

A dziękuję bardzo za link, zawsze da mi to większe rozeznanie w modelach. A może i pomoże w jakiś sposób w wyborze. Bo jak na razie to z moim zdecydowaniem coś marnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam wszystkich (to mój debiut na tym forum)
    I od razu poproszę o Waszą pomoc.
    Miałem Canona A610- super sprzęt, piękne fotki. Brakowało mi trochę zoom'a i (proszę się nie śmiać) coś mnie podkusiło zamienić go na Fuji S6500fd. Za, miały przemawiać niskie szumy i pierścień ogniskowania (taka wprawka przed lustrem). Niestety jakość zdjęć, mimo że nie jestem fachowcem znacznie odbiega od Canona. Żona już od samego początku marudzi że to nie ta ostrość, kolorystyka,a tryb auto z którego w dużej mierzy korzystała moja żona niestety kompletnie do d ...
    I tu się rodzi pytanie- co byście doradzili na pierwszą lustrzankę. Zdjęcia raczej z życia codziennego, wyjazdy rodzinne, wakacje, portrety (niebawem powiększy się nam rodzinka ). Kasy nie mam za wiele więc pewnie na początku jakaś puszka z kitem będzie musiała wystarczyć.
    Co byście doradzili w takiej sytuacji?

Marcin

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mietek2141 Zobacz posta
    Niestety jakość zdjęć, mimo że nie jestem fachowcem znacznie odbiega od Canona. Żona już od samego początku marudzi że to nie ta ostrość, kolorystyka,a tryb auto z którego w dużej mierzy korzystała moja żona niestety kompletnie do d ...
    I tu się rodzi pytanie- co byście doradzili na pierwszą lustrzankę.
    Jeśli jednym z głównych kryteriów ma być "tryb auto", to... żadną. Serio. Unikniesz jeszcze większego rozczarowania.

Uprawnienia umieszczania postów