Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Lustrzanka dla początkującego - proszę o pomoc

Zablokowany

Domyślnie

...a ja zdecydowanie odradzam 400d a polecam albo 450d albo 350d; 350d to wg mnie doskonala puszka zwlaszcza ze pieniadze za kotore mozna ja dzis nabyc; ale nie 400d ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

450D trochę poza moim zasięgiem finansowym. Zwłaszcza że z tego co poczytałem na tym forum to lepiej przyinwestować w lepsze szkła niż puszkę. Jestem raczej uczącym się amatorem pstrykającym dość okazjonalnie (wyjazdy rodzinne w plener, trochę portretów, oczko wodne i jego mieszkańcy)
    A czemu tak stanowcze NIE dla 400D?

Domyślnie

Ja ze swojej strony polecam 350D ;-) Między 400D i 350D nie ma znaczących różnic, raczej kosmetyczne. A opowieści o lepszym AF można sobie włożyć między bajki, nie odczujesz tego. Wielokrotnie korzystałem z 400D i porównywałem ze swoją 350D... Po co przepłacać?
    Ostatnio edytowane przez Bodzius ; 17-11-2008 o 10:45
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

400D ma kilka fajnych usprawnien uzytkowych i jesli nie kosztuje istotnie wiecej niz 350D to na pewno bym sie nim zainteresowal.

co do zestawu: jak najbardziej 400D + 18-55 IS + 50/1.8. z czasem, jak zabraknie dluzszych ogniskowych mozesz nawet dokupic cos w stylu Tamron 55-200 i bedzie to bardzo sympatyczny zestaw do cieszenia sie robieniem zdjec.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie na nie których aukcjach różnica między 350D a 400D jest rzędu 100-150PLN za taki sam zestaw (body + kit)- kwestia czy warto dopłacić do 400D?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tu jest lista zmian, w jezyku Shakespeare'a:
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page3.asp

osobiscie bym te 100 PLN dolozyl. jak to ma pare lat posluzyc, to ta kwota
    nie jest warta oszczednosci
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    osobiscie bym te 100 PLN dolozyl. jak to ma pare lat posluzyc, to ta kwota
    nie jest warta oszczednosci
    Też mi się tak zdaje - choćby dla lepszego AF-a warto 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-11-2008 o 15:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ten lepszy AF to chyba tylko chłyt marketindody... Różnice niezauważalne. Pracowałem na obu puszkach i porównywałem ...takie moje odczucia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Ten lepszy AF to chyba tylko chłyt marketindody... Różnice niezauważalne. Pracowałem na obu puszkach i porównywałem ...takie moje odczucia.
    Ja 350-tkę ciągle mam, 400-tkę miałem krótko ale mam też wciąż 30D (ten sam AF) i różnica jest bardzo duża na korzyść 400D/30D. I czułość i precyzja (środkowy ma większą precyzję dla szkieł F2.8 i jaśniejszych) do tego lepsze rozmieszczenie punktów etc. Oczywiście jest to rzecz umowna - jak każda i dla kogoś nawet AF z jedynki też będzie tylko chwytem marketingowym, bo po co komu tyle punktów .
    Osobiście uważam 350D za bardzo dobry aparat ale jego największą bolączką dla mnie był właśnie AF - szczególnie czułość w kiepskim świetle.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-11-2008 o 00:43
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Nie wiem czy 400D ma taki sam system AF jak 30D, bo i po co mi to wiedzieć... To są moje subiektywne odczucia co do tych aparatów, chociaż może być tak jak mówisz.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów