Po tym jak Ci napisałem o co z tymi rdzeniami chodzi czytałem gdzieś, że niektóre funkcje PS CS3 obsługują wiele rdzeni i to jest chyba jeden z nichPrzy tworzeniu podglądu lens blura u mnie pracuje jeden a przy radialu 2rdzenie. W takiej sytuacji owszem powinno być szybciej na 4rdzeniach niz na dwóch ale niekoniecznie 2x szybciej tj. procentowo nie 200% wydajności 2 rdzeni ale załóżmy ok 170-180%. To już zależy od samego przetwarzania.. Co się dzieje itd. itp. Nie wiem tego. Wyczytałem ze w CS4 ma być poprawiona obsługa wielu rdzeni i, że bardzo ważne dla działania PS jest nie tyle ilosc rdzeni co ich prędkość oraz ilość RAMu i predkość samego dysku twardego. Więc przy twoim założeniu, że chcesz szybko przetwarzać załóżmy 1000RAW a każdy RAW ma ok 5-7MB orientacyjnie to jest ok 5-7GB więc przyda się bardzo szybki dysk. Jeśli kogos nie ograniczają pieniądze warto sie zastanowić nad dwoma dyskami z jednego odczytywać przetwarzac i zapisywać na drugi. Bądź 2x2 dyski RAID + 4 rdzenie optymalnie
Nie wiem czym przetwarzasz RAW ale prosty sposób tak jak zrobiłeś czy pracują 1-2czy4 rdzenie
To ciekawe ;]