Pokaż wyniki od 1 do 10 z 99

Wątek: EOS dSLR +pomiar swiatla+lampa, tryby AV, TV, P

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zmienilem tytul, przeredagowalem troche i przykleilem. Niby powinien byc w "Technika robienia zdjec" ale informacje sa tak podstawowe i wyciagniete z instrukcji/ksiazek ze bardziej tu sie nadaja - w nadziei ze ktos poczatkujacy zajrzy wlasnie najpierw tu.

Domyślnie

Nawet nie wiecie jak wiele mi sie rozjasnilo. Instrukcja wbrew pozorom jest skapa i uboga (rzeklbym taki opis mozliwosci bez jakiegos wiekszego opisu do czego mozna to wykorzystac ;P).
    Dla mnie zabraklo informacji wprost o pomiarze swiatla zastanego (w zasadzie w przypadku AV jest tam w nawiasie wzmianka o tym, ale w przypadku trybu TV nie widze takowej informacji). Jakby autor instrukcji napisal to co Vitez powyzej to nie byloby pytania

thx
    http://art.debesciak.net (w trakcie realizacji)...

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Czyli jedynym ratunkiem aby zrobic fote z zastanym swiatlem + doblysk jak w trybach AV i TV osobom poruszajcym sie jest tryb M??Lampa doblysnie tylko a nie zepsuje ujecia jak to robi w trybie P i nie wytnie mi tla??Doradzcie jak wykonywac takie foty i czy w takim wypadku sila lampy ma znaczenie skoro i tak nie blyska na maxa??Bedzie roznica miedzy wbudowanym flashem a lampa zew??
    5D + L

Uprawnienia umieszczania postów