a nie ma gdzieś takiej "biblii" w języku polskim?
a nie ma gdzieś takiej "biblii" w języku polskim?
Sa tylko wyciagi i skroty. Np to co ja napisalem powyzej oraz to: http://canon-board.info/showthread.php?t=2421&page=1Zamieszczone przez ilona
mam pytanie czy w trybie P robiąc zdjęcia z lampą błyskową można uzyskać większą głębię ostrości
aparat ustawia tam czas 1/60 i przesłonę np.5.6 (w zalężności od obiektywu)
jak uzyskać przesłonę 11
czy muszę przejść do M
EOS 350D, EFS 18-55 II, 420EX , 512MB high sped, Sto-Fen Omni-Bounce
domin@gdz.pl
ale czy istnieje jakiś inny sposób
bo robiąc zdjęcia w np. w kościele to ciężko jest bawić się w M
a tło jest rozmazane
czy w 20D jest tak samo
domin@gdz.pl
dlaczego ciezko bawic sie w M? ustawiasz przyslone na taka jaka chcesz miec glebie, czas taki by bylo zdjecie nie poruszone, a tyle ile swiatla brakuje daje lampa ;] bardzo proste![]()
350D
czy kupno 580EX coś mi pomoże bo czasem mi brak głębii
domin@gdz.pl
sorki, ale co ma glebia do lampy ? przymknij przyslone do 9.0 lub 11.0 i bedziesz mial spora glebiea sila lampy raczej Ci napewno wystarczy.
![]()
350D
ja mam swoje sprawdzone ustawienie , dla kita wystarcza - manual, iso oczywiscie 400, f/5.6 i czas 1/30. Zdjecia sa dobre i lampa wbudowana wystarcza. Generalnie jesli wysuwam lampe (ciemne pomieszczenia itd) - od razu przestawiam na M i na te ustawienia. IMO jest OK.
300D(afro;-) )@wasia + KIT + Sigma 70-300 APO DG + 2 x UV HMC + 1GB Kingston HS + torba Soligor + statyw + plany :] na codzien Sony T3
Ciekawe jak ci idzie w naprawde duzych i w miare ciemnych pomieszczeniach typu kosciol, jakas sala ze slabym swiatlem. Poza tym proponuje pozyczyc od kogos lampe i doswietlic fote palnikiem ustawionym do gory (pod katem).Zamieszczone przez M-S
A swoja droga - iso800 na 300D tez jest dobre. No i mozna wtedy czas skrocic![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny