rzeczywiscie dość dziwnie to wygląda.. na początku gdy widzialem obraz otwierający się od góry, myslałem, że głębia ostrości jest zbyt mała i drzewa ktore sa de facto trochę dalej są po prostu nieostre, ale gdy zobaczyłem tego konia.. jedną z możliwości mogłoby być porządne zafajdanie soczewek (przynajmniej z lewej strony) choć rzadko to sie zdarza na takim poziomie, wiec wykluczylbym ta hipotezę. drugą mozliwością moze być jakaś wada obiektywu (aberracja sferyczna, astygmatyzm) i ewentualnie poluzowanie się sczewek co mogłoby powodować spore wady pozaosiowe obiektywu. Nie wiem jak obchodziłes sie z tym aparatem i czy może nie doznał jakiegoś wstrząsu? w obiektywie dopatrzyłes (albo dosluchaleś) sie jakiś luzów? no i najlepiej byłoby, gdybys przesłał jeszcze kilka zdjęć, bo tak na wstepie po jednym troche trudno znaleźć przyczyny takiego zachowania. Co do naprawy to myslę, że nie ma specjalnie sensu.. S2 IS jest dośc starym modelem (przynajmniej w swiecie elektroniki) i doczekal się dwóch nastepców, może więc coś z nich wybrać?;-) oczywiscie tylko wtedy, jeśli jestes zadowolony z tej serii:smile: