Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Dylematy 17-55/2.8 IS czy 10-22/3.5-4.5 + 18-55IS KIT :-/

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kupić 17-55/2.8 IS + dobry, cieniutki filtr (by kurzu nie łapał).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Kupić 17-55/2.8 IS + dobry, cieniutki filtr (by kurzu nie łapał).
    Używałem 17-55 z filtrem od nowości, kurz i tak był pod soczewką. Filtr nic nie pomoże, trzeba się liczyć z tym, że po 2 latach wysyłamy obiektyw do czyszczenia, albo robimy zdjęcia z zakurzonym

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawomir29 Zobacz posta
    Używałem 17-55 z filtrem od nowości, kurz i tak był pod soczewką. Filtr nic nie pomoże, trzeba się liczyć z tym, że po 2 latach wysyłamy obiektyw do czyszczenia, albo robimy zdjęcia z zakurzonym
    Jak długo już go posiadasz i jak duzo fotografujesz... Są zauważalne różnicę w tym jak się sprawuje pomiędzy stanem obecnym a tym jak był nowy? Czy te pyłki wpływają na jakość zdjęć. Ile może kosztować czyszczenie ? Pierścienie nadal chodzą dobrze jak w nowym czy jakies luzy się pojawiły czy coś. Czy moze nie nalezy sie obawiać jakichkolwiek usterek i poprostu sie decydować na niego.

A co do używania z 400D to miałem na myśli czy palce mi się zmieszczą bo on dość duży jest a gripa nie posiadam i nie zamierzam wydawac 300zł na niego..
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uprawnienia umieszczania postów