Pokaż wyniki od 1 do 10 z 474

Wątek: Odczytanie licznika w 40D, 450D, 50D, 500D, 5D MkII, 7D

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Odczytanie licznika w 40D, 450D, 50D, 500D, 5D MkII, 7D

Co do wymiany migawki mi również powiedziano że po wymianie licznik jest kasowany. A do programów sprawdzania przebiegu to nie wiem czemu Canon tak się broni i uważa że tylko on potrafi sprawdzić przebieg a wszystkie inne programy podają fałszywą wartość.
    Wszystkim którzy pragną sprawdzić stan swojego licznika polecam ShutterCount v1.0b (darmowy program) For Canon EOS DSLR. Testowane na 50D i 5D mark3. Program sprawdza również między innymi 7D i 1Dx.
    50D sprawdzałem programem EOSinfo i ShutterCount v1.0b i wykazały dokładnie ten sam stan licznika. Zainteresowałem się tematem ponieważ padła mi migawka w 5D mark3 , puszka zaczęła 3 rok więc po gwarancji ale byłem pewny że nie przejechałem jeszcze 100tys. a serwis na upartego że migawka ma 152tys. 5D mark3 ma gwarancie przebiegu migawki 150tys. niezależnie od gwarancji podstawowej i przyszło płacić za wymianę a byłem pewny że będzie w ramach gwarancji. Nie wieżę w to co mi napisali ale mam za daleko żeby jechać i się z nimi dochodzić. Żałuję tylko że wcześniej nie znalazłem tego super programiku bo bym chociaż sam dla siebie miał potwierdzenie, a tak to serwis w takim przypadku mówi co chce.
    Moja wizyta na forum i szukanie informacji zaczęło się z tego właśnie powodu. Szperając dokładnie znalazłem ShutterCount v1.0b który bezproblemowo łączy się z moim drugim 5D mark3 i sczytuje przebieg.
    Na serwisie powiedziano mi na moje pytanie o dostępność programu autoryzowanego że to nie ich problem i żeby w tej sprawie rozmawiać z Canon Polska.

Myślę że mój post przyda się wielu użytkownikom bo czytając wcześniejsze widzę że nie ma jednoznacznej odpowiedzi co do konkretnego programu. Jestem ciekaw i będę wdzięczny za wiadomości jak się programik sprawuje u Was.
    Dla chętnych po podaniu meila mogę przesłać na pocztę.
    Ostatnio edytowane przez czarek474 ; 07-06-2014 o 00:38

Uprawnienia umieszczania postów