I ja sprawdzilem zdjec 5765, kupilem 40d uzywane 10 miesiecy - ja strzelilem te 1700 wiec okazalo sie ze tak jak mialo byc klient mowil ze prawie nie uzywane i faktycznie kupilem puszke z 4000 zdjec w 10 miesiecy,
rewelacja program polecam
I ja sprawdzilem zdjec 5765, kupilem 40d uzywane 10 miesiecy - ja strzelilem te 1700 wiec okazalo sie ze tak jak mialo byc klient mowil ze prawie nie uzywane i faktycznie kupilem puszke z 4000 zdjec w 10 miesiecy,
rewelacja program polecam
Od razu mówię że to moja pierwsza próba podejrzenia kodu w Windzie ;-) Lepszy jestem w Mikroklockach ;-)
Gość robi to w ten sposób:
_40DShutterCount.EDSDK::EdsGetCameraList(int& outCameraListRef)
_40DShutterCount.EDSDK::EdsGetChildAtIndex(int inRef, int32 inIndex, native int& outRef)
_40DShutterCount.EDSDK::EdsOpenSession(int inCameraRef)
_40DShutterCount.EDSDK::EdsGetPropertyData(int inRef, int32 inPropertyID, int32 inParam, int32 inPropertySize, int outPropertyData)
_40DShutterCount.EDSDK::EdsCloseSession(int inCameraRef)
_40DShutterCount.EDSDK::EdsRelease(int inRef)
inPropertyID kEdsPropID_ShutterCounter = int32 tego w pdfie nie opisali ;-)
Tak na marginesie funkcja SetPropertyData też istnieje ;-)
Ostatnio edytowane przez milinet ; 03-09-2008 o 23:40
wszystkie wlasciwosci sa opisane w edsdk np.
kEdsPropID_ProductName As Integer = &H2
kEdsPropID_BodyID As Integer = &H3
kEdsPropID_OwnerName As Integer = &H4
kEdsPropID_MakerName As Integer = &H5
kEdsPropID_DateTime As Integer = &H6
kEdsPropID_FirmwareVersion As Integer = &H7
kEdsPropID_BatteryLevel As Integer = &H8
kEdsPropID_BatteryQuality As Integer = &H10
kEdsPropID_BatteryShutterCount As Integer = &H11
kEdsPropID_BatteryCalibration As Integer = &H12
kEdsPropID_BatteryName As Integer = &H13
kEdsPropID_ShutterCounter As Integer = &H22
kEdsPropID_PhotoStudioMode As Integer = &H30
..... itp. itd....
sa one wspolne dla obslugiwanych puszek.
pytanie tylko dlaczego z jednymi puszkami to dziala a z innymi nie.
posiedze nad przykladem z edsdk i moze cos da sie dorobic....
550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II
Witam. Ostatnio zostawiłem aparat na Żytniej do czyszczenie, któro jest jedno gratisowe więc postanowiłem skorzystać. Po 14 dniach aparat wrócił do mnie wyczyszczony na glanc, ale gdy zrobiłem kilka zdjęć w aparacie na liczniku w prawym górnym rogu LCD widniał napis 100-9563 (czy coś koło tego). Wysyłając aparat na Żytnią miał ok 800-900 zdjęć. Zapytałem się gościa co to miało znaczyć , odpowiedział mi, że to są formaty plików zapisywane po naprawie. Czy to prawda i czy ktoś miał coś takiego ?, bo ja przypuszczam, że po prostu skur...yny napykali mi bezkarnie 9 tys zdjęć
Moze zupelnie inna puche dostales?
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
no i okazalo sie, ze ten sposob przynajmniej na 400D nie zadziala, pewnie to kwestia DIGIC'a.
przy probie odczytu : NOT SUPPORTED
pozostaje wiec : zytnia...
moge w wolnej chwili wrzucic programik, ktory wypisze wszystkie dostepne wlasciwosci, posiadacze 40D i lepszych puszek powinni sie wiecej dowiedziec...
550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II