Nie trzeba wgrywać, uruchamia się z karty pamięci, jednak pewnej modyfikacji trzeba dokonać. Wszystko tu: http://www.canon-board.info/oprogram...3/index24.html
Nie trzeba wgrywać, uruchamia się z karty pamięci, jednak pewnej modyfikacji trzeba dokonać. Wszystko tu: http://www.canon-board.info/oprogram...3/index24.html
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
A mnie prosi o zapłacenie 1.5 euro ;p ;/
Po wprowadzeniu przez autora strony EosCount opłaty za odczytanie licznika, pojawiła się chińska kopia (a jakże inaczej) w postaci /EDIT: usunięto link do programu powstałego na bazie kradzionego kodu/ . Wystarczy ściągnąć i zainstalować specjalny programik znajdujący się na stronie. Później trzeba tylko podłączyć aparat i wejść na stronę /cenzura/ poprzez Internet Explorer. Z Eos 7D działa wzorowo
![]()
Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2013 o 14:41
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II
No może i działa, ale jego próba uruchomienia na kompie z Symantec Norton kończy się fiaskiem. Program jest uznawany za mało bezpieczny. Co ciekawe to na moje nie wirus ani nic z tych rzeczy tylko program o niskiej reputacji....
Ciekawe czy Ci z EOS count tak go nie spozycjonowali
Pytanie do innych użytkowników z innymii programami antywirusowymi - też macie coś takiego?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2013 o 14:54
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
działa z 5d MK III
kompatybilne z IE z firefox nie działa
W programie antywirusowym trzeba zezwolić programowi /cenzura/ na łączenie się z internetem.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2013 o 14:55
Zgadza się, /cenzura/ jest dostępny tylko jako aplet działający na Internet Explorer. Trzeba dodać uruchamiany aplet do zaufanych aplikacji programie antywirusowym. Nie jest to co prawda żaden wirus, ale charakter działania aplikacji sprawia ze pojawia się alert.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2013 o 14:55
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II
Download EOSInfo To Check Shutter Count For Canon DSLR Ť My Digital Life
Z tej strony sciągnąłem EosInfo i działa z 40D na windows 7
Czy kto odczytał licznik w EOS 6D? Mnie się nie udało, a próbowałem różnych programów i sposobów. Przydało by się przy zakupie wiedzieć jaki przebieg.
Dzisiaj, po mniej więcej rocznym użytkowaniu mojego 5DMKII pomyślałem, że warto sprawdzić stan licznika. Użyłem EOSInfo i wyszło 7069. Tak się złożyło, że podczas tego testu aparat sygnalizował wyczerpywanie się akumulatora, dlatego zmieniłem na drugi. Po tej zamianie ponownie odczytałem stan i wyszło prawie 7200! Zainspirowany tą nieprawidłowością wyjąłem i ponownie włożyłem akumulator. Ponowny odczyt dał wynik ok. 7500! Później jeszcze próbowałem ze dwa razy i skończyło się na ponad 7900!
O co w tym chodzi? Jak ponownie uruchamiałem program, bez chwilowego wyjęcia akumulatora, to odczyt był taki, jak przy poprzednim "pomiarze" (ewentualnie zwiększony o kilka, jeśli w tym czasie wykonałem kilka testowych fotek), a jak na chwilę wyjmowałem aku, to odczyt rósł o ponad 100, czasem o ponad 300. Ponowne zainstalowanie programu nic nie zmieniło. Dodam jeszcze, że program niewłaściwie odczytuje numer seryjny aparatu (podaje tylko cyfrę "9").
Testy powtórzyłem z 450D i tutaj ten problem nie wystąpił.
Macie jakieś pomysły na wyjaśnienie tej zagadki? Dlaczego zwykłe wyjęcie aku o kilkaset zwiększa stan licznika migawki? Wyjąłem kilka razy aku i mam stan licznika zwiększony o prawie tysiąc! Pytanie, czy rzeczywiście stan licznika się zwiększył, czy tylko EOSInfo niewłaściwie działa z 5DMKII i gdybym teraz poszedł do serwisu, to okazałoby się, że nadal jest niewiele ponad 7000 (a może mniej).
Testy przerwałem, bą tą metodą można sobie "nabić" stan w świeżym i zadbanym aparacie...
Jest aktualnie jakaś inna, pewna metoda odczytania licznika w 5DMKII?
5DmkII | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/4L IS | EF 100/2.8L IS macro | EF 50/1.8 | Speedlite 580EX II
450D | EF-S 18-55/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250/4-5.6 IS
Spróbuj tym programem sprawdzić i przedstaw wynik jaki podał /EDIT: usunięto link do programu powstałego na bazie kradzionego kodu/. Z canon 7D działa bardzo dobrze. Pozdrówki
Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2013 o 14:56