Strona 32 z 48 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 474

Wątek: Odczytanie licznika w 40D, 450D, 50D, 500D, 5D MkII, 7D

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Napisałem maila na Żytnią, powiedzieli, że koszt samego sprawdzenia to 20zł. Dodając do tego wysyłkę w obie strony, to rzeczywiście, tak jak pisał tom517, wychodzi w granicach 70zł. Od kilku dni sms-uję z tym feralnym sprzedawcą i już wiem, że na żadne skrupuły i skruchę z jego strony nie mogę liczyć. Gość idzie w zaparte i nie widzi w tym co zrobił nic niestosownego. Za aparat z takim przebiegiem powinienem zapłacić jakieś 7-9 stówek mniej w porównaniu do tego co zapłaciłem. Gość ma konto na allegro o nazwie "dekorer" (http://allegro.pl/show_user.php?search=dekorer). Niby same pozytywy, ale co z tego Teraz mam dylemat: czy wysyłać na Żytnią i płacić jeszcze siedem dych, żeby tylko upewnić się, że zostałem oszukany, czy może dać sobie spokój, skoro tyle przepłaciłem i odpuścić. Nie wiem za bardzo jakie instrumenty mogę wykorzystać, żeby gościa w jakiś sposób skarcić/ukarać/dać nauczkę. Po dobroci widzę, że się nie uda.

Zablokowany

Domyślnie

Wysyłaj na Żytnią.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Popieram, czym jest 70zl wobec 700-800zł to raz?

Masz papierek od żytniej, masz podstawe. Do allegro i niech ci zwraca różnice albo całość. Życzyć tylko aby szybko poszło.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Do allegro i niech ci zwraca różnice albo całość.
    A jak go chcesz zmusić aby wypłacił ewentualną "rekompensatę" lub przyjął zwrot w postaci sprzętu?
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Pathar jakiś dziwny gość jesteś, eosinfo raczej się nie myli i masz to 60tys. przebiegu , trudno gdziś tobie zaakceptować fakt że zostałeś oszukany. My(forum) za ciebie tej sprawy nie załatwimy...albo zwracasz towar handlarzowi albo rekompensata albo negatywa wystawiasz pięknego ... nie wiem ile dałeś za ten aparat ale jeśli myslisz że z tym przebiegiem 50D jest wart 1400zł to się mylisz ...
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A jak go chcesz zmusić aby wypłacił ewentualną "rekompensatę" lub przyjął zwrot w postaci sprzętu?
    Na nie ktorych wiadomość od allegro już dziła, na innych telefon od niebieskich, są i tacy co i temu się opierają.

EOT offtop.

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ale jeśli myslisz że z tym przebiegiem 50D jest wart 1400zł to się mylisz
    Do WiatruMistrz:
    Myślę, że jest warto około 2000zł i nie sądzę abym się pomylił. Naiwnym byłoby myślenie, że forum może coś za kogoś załatwić i ja wcale tak nie myślę. Czy dziwnym jest to, że człowiek, będąc pierwszy raz w życiu w ten sposób oszukany, jest zdezorientowany i zakłopotany? Być może dla Ciebie jest to dziwne i dziwisz się temu, ale skoro tak, to musisz wiedzieć, że życie jeszcze wiele razy Cię zaskoczy i zdziwi.

Sprzedawca nie zamierza ze mną negocjować w żaden sposób, przynajmniej tak dał mi do zrozumienia. Pozostaje mi w tym momencie skontaktować się z allegro, co niebawem uczynię albo "niebiescy".

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Podsumujmy: Eosinfo raczej się nie myli, chcąc mieć 100% pewności trzeba wysłać na Żytnią. O nieuczciwych sprzedawcach z Allegro dyskutujemy tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12083.
    Kończymy OT!
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pathar Zobacz posta
    Napisałem maila na Żytnią, powiedzieli, że koszt samego sprawdzenia to 20zł. Dodając do tego wysyłkę w obie strony, to rzeczywiście, tak jak pisał tom517, wychodzi w granicach 70zł. Od kilku dni sms-uję z tym feralnym sprzedawcą i już wiem, że na żadne skrupuły i skruchę z jego strony nie mogę liczyć. Gość idzie w zaparte i nie widzi w tym co zrobił nic niestosownego. Za aparat z takim przebiegiem powinienem zapłacić jakieś 7-9 stówek mniej w porównaniu do tego co zapłaciłem. Gość ma konto na allegro o nazwie "dekorer" (http://allegro.pl/show_user.php?search=dekorer). Niby same pozytywy, ale co z tego Teraz mam dylemat: czy wysyłać na Żytnią i płacić jeszcze siedem dych, żeby tylko upewnić się, że zostałem oszukany, czy może dać sobie spokój, skoro tyle przepłaciłem i odpuścić. Nie wiem za bardzo jakie instrumenty mogę wykorzystać, żeby gościa w jakiś sposób skarcić/ukarać/dać nauczkę. Po dobroci widzę, że się nie uda.
    Witam.

Allegro gwarantuje transakcie (maja obezpieczenie) do 10.000zl. Zwroca Ci to koszty zakupy kiedy zostales oszukany pod jednym warunkiem - zglosisz to na policje. Z tego co wiem to na policji musi to byc szkoda >-250zl.

Wiec jesli czujesz sie oszukany na wiecej ni 250zl, policja, allegro i odzyskasz kase.

Pozdrawiam.

Jacek J.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nazywa sie to "Program Ochrony kupujacych" -> http://allegro.pl/country_pages/1/0/.../pok/index.php
    Ostatnio edytowane przez jcsjacekj ; 31-01-2011 o 10:34 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gator Zobacz posta
    policja + allegro = zlodzieje
    kase mozna odzyskac tylko z paypal-a
    Na allegro powinna byc opcja placenia przez Paypal.
    Chyba z odzyskaniem z Paypal to musza zaistniec odpowiedznie warunki?
    Jak dobrze pamietam to zeby odyskac pieniadze przez Paypal to musze sie one znalesc na koncie osoby od ktorej chcemy odzyskac pieniadze?

Strona 32 z 48 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów