a do 1Ds III coś ktoś ma ?
witam a ja mam taka nie typowa prośbę, jak w Exif można wpisać swoje dane, żeby na każdym zdjęciu było wydrukowywane w Exif kto dane zdjecie zrobil? Jeśli to nie w tym działe to sorki.
Chodzi mi oto że jak wejde w EXIF i tam gdzie jest rubryka autor były dane, i czy można to skasować np. po Neat Image czy autor zostanie? w EOS Utility to zrobie? szczerze dlatego pytam bo pierwszy raz będę dopisywał coś takiego.
Dla wszystkich, którym pojawia się komunikat "Error retrieving shutter count" podczas próby sprawdzenia stanu licznika.
Moje body 40D wcześniej działało poprawnie, więc problemem musiało być oprogramowanie. Od tamtego czasu updatowałem ze dwie wersje EOS Utility do 2.6.1 oraz dogrywałem nowsze Firmware, które obecnie ma numerek 1.1.1
Okazało się, że problemem są nowsze biblioteki wersji 2.6.1
Reinstalowałem do starej wersji 1.3, także nie działało. Samych bibliotek nie znalazłem w sieci. Musiałem pobrać obraz płyty instalacyjnej v1.7 na, której znalazłem update do EOS Utility 2.3, wydobyłem biblioteki i zainstalowałem ponownie najnowszą wersję.
Program ShutterCount na pewno działa na bibliotekach.
EDSDK.dll - wersja 2.3.0.2
EdsImage.dll - wersja 2.3.1.1
Konkluzja jest taka: robię za mało zdjęć! ;-)
Ostatnio edytowane przez Fostel ; 18-07-2009 o 16:58
Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon