Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Dla mnie krytyczną okazuje się automatyczna korekta winietowania w 50d. Mam 40d i C17-85IS USM i jedyne, czego zazdroszczę 50d to właśnie to!
    No bez jaj - przecież to do niczego potrzebne nie jest (mam 50D jakby co)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla mnie krytyczną okazuje się automatyczna korekta winietowania w 50d. Mam 40d i C17-85IS USM i jedyne, czego zazdroszczę 50d to właśnie to!
    Traktować to mogę jedynie jako sarkazm
    Reszty wad optycznych z 17-85 nie usuwasz, a winieta i jej beznadziejna korekcja w sofcie aparatowym Ci tak pasuje? Nie prościej 4 razy kliknąć w DPP?

Wg mnie nie jest teraz dobry czas na kupowanie 50d. Jest szansa na to, że 55d/60d będzie stanowił rzeczywisty krok (nie tylko funkcjonalny) do przodu względem poprzednika, a nie - krok w bok, za jakich wielu uważa 40d->50d. Przy obecnym wypozycjonowaniu cenowym 550d i 7d jest szansa, że nie będzie wcale dużo droższy od 50d.

O mitycznej mikroregulacji można też poczytać fajne historie, od nieco bardziej sceptycznych użytkowników 50d.

Doradzam poczekać.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Nie zapomnij o tym, ze za kilka lat bedziesz chciał sprzedać body.
    Nowszy model zawsze będzie latwiej puścić do ludzi
    Te posty to posty koleżanki Tak że będziesz chciała dla jasności

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Traktować to mogę jedynie jako sarkazm
    Reszty wad optycznych z 17-85 nie usuwasz, a winieta i jej beznadziejna korekcja w sofcie aparatowym Ci tak pasuje? Nie prościej 4 razy kliknąć w DPP?

Wg mnie nie jest teraz dobry czas na kupowanie 50d. Jest szansa na to, że 55d/60d będzie stanowił rzeczywisty krok (nie tylko funkcjonalny) do przodu względem poprzednika, a nie - krok w bok, za jakich wielu uważa 40d->50d. Przy obecnym wypozycjonowaniu cenowym 550d i 7d jest szansa, że nie będzie wcale dużo droższy od 50d.

O mitycznej mikroregulacji można też poczytać fajne historie, od nieco bardziej sceptycznych użytkowników 50d.

Doradzam poczekać.
    A może wiecie kiedy nowy model się ukaże ? Bo miał coś w tym roku się pokazać na przełomie lipca/sierpnia ( gdzieś na jakiejś stronie przeczytałam)

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wdomachzbetonu Zobacz posta
    A może wiecie kiedy nowy model się ukaże ? Bo miał coś w tym roku się pokazać na przełomie lipca/sierpnia ( gdzieś na jakiejś stronie przeczytałam)
    Niestety, z plotek małe są szanse, że przed wakacjami.

Ja postanowiłem nie czekać, ale pewnie dlatego że zabrano mi naraz obie tymczasówki (1000d i 20d) i zostałbym tylko z N... (apage!)
    No i filmy kusiły.

Powtórzę: jeżeli masz gdzie wkręcać obiektywy, poczekaj. Jeżeli nie masz, kup coś taniego na przeżycie. Zdjęcia i tak będą się różnić głównie autorem
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec

Domyślnie

Do Mariusza_J - od reszty wad C17-85IS USM mam doskonałe PT Lens (legalne - za grosze). A DPP nie używam. Jak widać - komu co, a kurce proso... Jasne, że chciałbym mieć lepsze obiektywy! Kto by nie chciał! Ale C17-85IS USM mnie w pełni satysfakcjonuje, podobnie jak i C40d, jakby tak jeszcze automatyczna winieta...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Niestety, z plotek małe są szanse, że przed wakacjami.

Ja postanowiłem nie czekać, ale pewnie dlatego że zabrano mi naraz obie tymczasówki (1000d i 20d) i zostałbym tylko z N... (apage!)
    No i filmy kusiły.

Powtórzę: jeżeli masz gdzie wkręcać obiektywy, poczekaj. Jeżeli nie masz, kup coś taniego na przeżycie. Zdjęcia i tak będą się różnić głównie autorem
    Na razie pożyczam lustrzankę i obiektywy od ojca ( Olympus e-510 ) . Ale Chciałabym kupić coś swojego bo wyjeżdżam na studia i muszę mieć własny

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Do Mariusza_J - od reszty wad C17-85IS USM mam doskonałe PT Lens (legalne - za grosze). A DPP nie używam. Jak widać - komu co, a kurce proso... Jasne, że chciałbym mieć lepsze obiektywy! Kto by nie chciał! Ale C17-85IS USM mnie w pełni satysfakcjonuje, podobnie jak i C40d, jakby tak jeszcze automatyczna winieta...
    Ale ja nic nie mam do 17-85.
    Ja po prostu wyrażam zdziwienie, że rozprawiamy tu o jakości a jednocześnie robimy kaszanę na podstawowym etapie obróbki zdjęć. Jeżeli robisz korekcję winiety w aparacie, to PTLensa aplikujesz na JPGach?
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec

Domyślnie

Jestem amatorem - do tego leniwym... Staram się w jpgach osiągnąć zadowalający mnie rezultat, RAW-ów używam tylko tam, gdzie nie jestem pewien rezultatu. PT Lens łyka tylko jpegi.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jestem amatorem - do tego leniwym... Staram się w jpgach osiągnąć zadowalający mnie rezultat, RAW-ów używam tylko tam, gdzie nie jestem pewien rezultatu. PT Lens łyka tylko jpegi.
    No a ja jestem skrajnie leniwym amatorem, dlatego wszystkie zdjęcia robię w RAWach i obrabiam wyłącznie DPP
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów