Traktować to mogę jedynie jako sarkazm
Reszty wad optycznych z 17-85 nie usuwasz, a winieta i jej beznadziejna korekcja w sofcie aparatowym Ci tak pasuje? Nie prościej 4 razy kliknąć w DPP?
Wg mnie nie jest teraz dobry czas na kupowanie 50d. Jest szansa na to, że 55d/60d będzie stanowił rzeczywisty krok (nie tylko funkcjonalny) do przodu względem poprzednika, a nie - krok w bok, za jakich wielu uważa 40d->50d. Przy obecnym wypozycjonowaniu cenowym 550d i 7d jest szansa, że nie będzie wcale dużo droższy od 50d.
O mitycznej mikroregulacji można też poczytać fajne historie, od nieco bardziej sceptycznych użytkowników 50d.
Doradzam poczekać.
Entuzjastyczny Neofita
Niestety, z plotek małe są szanse, że przed wakacjami.
Ja postanowiłem nie czekać, ale pewnie dlatego że zabrano mi naraz obie tymczasówki (1000d i 20d) i zostałbym tylko z N... (apage!)
No i filmy kusiły.
Powtórzę: jeżeli masz gdzie wkręcać obiektywy, poczekaj. Jeżeli nie masz, kup coś taniego na przeżycie. Zdjęcia i tak będą się różnić głównie autorem![]()
Entuzjastyczny Neofita
Do Mariusza_J - od reszty wad C17-85IS USM mam doskonałe PT Lens (legalne - za grosze). A DPP nie używam. Jak widać - komu co, a kurce proso... Jasne, że chciałbym mieć lepsze obiektywy! Kto by nie chciał! Ale C17-85IS USM mnie w pełni satysfakcjonuje, podobnie jak i C40d, jakby tak jeszcze automatyczna winieta...
Jestem amatorem - do tego leniwym... Staram się w jpgach osiągnąć zadowalający mnie rezultat, RAW-ów używam tylko tam, gdzie nie jestem pewien rezultatu. PT Lens łyka tylko jpegi.