Strona 27 z 51 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

grip zawsze można zostawić w domu albo w torbie ;p
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

milloz ja miałem ten sam dylemat i...wybrałem 50d. Dlaczego? 40d nowy jest droższy, a używka to tylko wówczas jak z pewnego źródła. Jakoś nie chcę wierzyć świetnym zapewnieniom. Kolejna rzecz to nie wiem ile masz kasy przeinaczonej na sprzęt. Ja wolałem wydać najpierw na korpus większą kasę i mieć go dłużej. Za pół roku dokupię jakąś eLke do niego. Kupując używkę 40d kupiłbym średniej jakości obiektyw do 1500zł. Ale to zależy od Ciebie. A kupując 40d i kit jak w obecnym przypadku czułbym się niedowartościowany :]
    Zawsze to nowszy model i z wszelkich recenzji wynika, że jest o ten mały kroczek lepszy od 40-tki.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwell61 Zobacz posta
    milloz
    Zawsze to nowszy model i z wszelkich recenzji wynika, że jest o ten mały kroczek lepszy od 40-tki.
    The EOS 50D features a newly-designed 15.1-megapixel APS-C sized CMOS sensor which is capable of recording up to 4752 x 3168 pixels with full 14-bit A/D conversion for extremely fine tonal gradation.
    kroczek mały , ale z matrycą dużo zmienili a to chyba nasza cyfrowa klisza i od niej dużo zależy

ps. chyba miałeś na początku napisać 2 razy 50D
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Domyślnie

decyzja padla na nowe body 50D + 50mm 1.8.
    w pozniejszym czasie (ok. 2-3 miesiace) mam zamiar kupic 24-105mm F4.0 L + grip i cala reszte zabawek

mysle jeszcze nad jakims obiektywem do slubu.
    w przyszlym czasie wielu kumpli zaczyna sie zenic i cos by sie przydalo. Co panowie polecacie?

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Jedno wtrącenie w temacie gripu - strzeż się podróbek/zamienników = poszukaj dobrze a znajdziesz tematy o wadach, złym wykonaniu po awarie i spięcia jakie powodują. Taki zestaw (50D + 50mm1.8) fajnie się sprawdzi. Sam posiadam w swoim arsenale.
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milloz Zobacz posta
    decyzja padla na nowe body 50D
    Sluszna decyzja - nie bedziesz mial przynajmniej pretensji ze mogles kupic lepszy (nowszy) a masz gorszy (starszy) aparat. Wyjdzie 60D to nie bedzie tak korcilo do zmiany jak z 40tki ;-)
    Co do gripa to mam zamiennik i nawet z 1,2kg obiektywem nie widze zadnych negatywnych objawow. (nie pytaj jakiej firmy i gdzie kupiony bo nie pamietam wiem ze ma niebieskie opakowanie i napis MK-40D na nim)
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 20-02-2010 o 20:59
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

Widzę milloz, że masz takie same plany jak ja. Ja na swoją puszkę czekam do poniedziałku i za pewne dzień zajmie obcykanie menu. Szkoda, że z początku jadę na kiciaku, ale za to później....

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Fakt, 50D nie potrzebuje gripa. Orginalny akumulatorek jak i zamienniki są naprawde wydajne. Dodatkowo Canon 50D to kawałek maszyny która w sredniej wielkości dłoni jest w sam raz. Grip spowoduje dyskomfort w foceniu. Ostatnio obrobiłem ślub cywilny z dodatkami, jakieś 500 zdjęć udanych + te do wyrzucenia i nie zmieniałem akumulatorka.
    Kwestia subiektywna. Jak dla mnie, ta pucha jest mała, a z zapiętym np. 10-20, czy 17-50 jest niewygodna do trzymania jedną łapą. Nie mówiąc o sytuacji gdzie trzeba czekać nieco na pionowy kadr, czy focimy z lampą. Ja na swój grip czekam.

Ps. Przy takiej pogodzie jaka jest, baterii mi starcza na około 3-4 godzin łażenia i fotografowania. Czy to dużo? Wolałbym więcej
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

mam nadzieje ze bede zadowolony z 50-tki

a co do obiektywu na sluby to co polecacie?

Coś już napisał Awatar overseer
    Miasto
    Dublin, Irlandia

Domyślnie

weź 40D a nie będziesz żałował - kup lepsze szkło ! no i gripa naprawde użyteczna rzecz... Pozdrawiam!
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Strona 27 z 51 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów