Pokaż wyniki od 1 do 10 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    "Niebo a ziemia" w sensie funkcji odszumiania czy ogólnie jakości zdjęć i pracy z aparatem? Powiedz coś więcej, bo tu ludzie głodni relacji!!!
    recenzji nie napisze, bo ja z j.polskim to jak pies z kotem ;] moge odpowiedziec na konkretne pytania

Ogolnie to jest to samo co 40d, az pachnie taki update'm jak 20d na 30d, zdjecia sa ogolnie podobnej jakosci, jesli chodzi o AF to jakby klon z 40d(nie ma skoku jak z 30d na 40d), mam jedynie wrazenie, ze jest troche bardziej celny (pewnie tylko wrazenie ), jak ktos nie potrzebuje odszumiania, iso co 1/3 EV do 3200, serii przy odszumianiu wiekszej niz te smieszne 6 zdjec z 40d (na iso3200 jest >100 przy standard w 50d), dobrego wyswietlacza itp. to moim zdaniem niech bierze 40d, a zaoszczedzone $$$ przeznaczy na cos innego

jeszcze fajnym i przydatnym bajerem jest tworzenie folderow na karcie pamieci (np. 2 mecze pod rzad, kazdy w innym folderze)

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiam

A ja wole 40D + dobrą lampę zewnętrzną. NIe warto dopłacać ponad 1000 zł za LCD.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

Ja wybrałem 40D. Przesiadka z 350D, więc co tu duzo mówić... A zaoszczedzone 1500zł, poleci na bg, aku i karte, ba, jeszcze sporo zostanie
    Pozdrawiam was!
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pecek Zobacz posta
    Ja wybrałem 40D. Przesiadka z 350D, więc co tu duzo mówić... A zaoszczedzone 1500zł, poleci na bg, aku i karte, ba, jeszcze sporo zostanie
    Pozdrawiam was!

Chyba nie zrobiłeś wielkiego błędu.
    W recenzji dpreview jakość zdjęć uzyskiwana z 50D nie jest wyraźnie lepsza, niż w 40D.
    Myślałem o zakupie 50D, ale dopłacać kupę kasy aby dostać mniej więcej to samo, co z 40D (czasem lepiej, czasem gorzej), to chyba nie ma większego sensu.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

Potestowałem dziś sporo z sigmą 30 1.4, rewelka, śladów FF/BF nie zauważyłem. Dobrze, że nie przepłaciłem i nie kupiłem 50D ;]
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów