Co do Oleda to miałem styczność z tym wyświetlaczem (nie mam pojęcia jakiej firmy) w przenośnym rejestratorze dźwięku. Różnica w świetle dziennym także w słońcu w stosunku do LCD jest gigantyczna. Kiedy to pojawi się w aparatach trudno orzec faktem jest, że póki co wyświetlacze są o klasę lepsze od tego co było kilka lat temu. Przykład 40D->50D najlepiej to pokazuje.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szybkie pytanie, 40d pokazywało na obrazku po strzale gdzie był ustawiany AF czy gdzie trafił??
Czy owy ficzer jest w 50d?
Dzięki za odpowiedz pewnie gdzieś jest ale przekopać z 20 stron trzeba :/
Ale odkop![]()
Ostatnio edytowane przez retter ; 20-07-2016 o 20:02
Jest w 50tce - pokazuje punkt, który wybrałeś do ustawienia ostrości - chyba, się robi w trybie wielopunktowym (wtedy wyświetla wszystkie punkty, gdzie złapał ostrość).
Ostatnio edytowane przez Macios ; 20-07-2016 o 20:25
Dziękować![]()
Zwróć uwagę na taką sytuację, gdy:
ustawiony jest jeden, wybrany punkt AF (np. środkowy, ale może być każdy inny)
AF pracuje w trybie One Shot,
wówczas po ustawieniu ostrości i przekadrowaniu, na zdjęciu będzie podświetlony punkt af, na który była ustawiana ostrość, jednak w tym miejscu po wykonaniu zdjęcia (poświetlony punkt af)obraz nie musi być ostry (z uwagi na wspomniane przekadrowanie).
Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 21-07-2016 o 16:36
Trochę gratów i nieco innych szpargałów...