Jeśli ktoś fotografuje szybkie akcje, to warto wziąć 50d i szarpnąć się na szybką kartę UDMA. 50d potrafi opróżniać bufor dzięki UDMA przynajmniej 2-3 raza szybciej niż 40d.
Jeśli ktoś fotografuje szybkie akcje, to warto wziąć 50d i szarpnąć się na szybką kartę UDMA. 50d potrafi opróżniać bufor dzięki UDMA przynajmniej 2-3 raza szybciej niż 40d.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-12-2009 o 13:55
dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
zdecydowalem sie na 50d ktorego jestem szczesliwym posiadaczem od kilku godzin.
50d, bo musialem kupic nowy FV i wydaje mi sie ze 400pln warto bylo dolozyc do 40d.
pozdrawiam
Witam...
juz od dawna przymierzalem sie do kupna lustrzanki. Teraz gdy juz uzbieralem kwote mnie cieszaca moge cos wreszcie kupic.
Nie wierze w nikony, pentaxy, olympusy, soniaki itp od zawsze mialem sentyment do Canona...![]()
wybor pada na 40D lub 50D i tutaj potrzebuje waszej rady.
mam do wydania ok 4000 i w tej cenie chcialbym kupic body (uzywane) ale w bdb stanie max 5000 klatek
obiektyw 50mm
grip (moze byc zamiennik bo raczej na canona nie starczy)
karta pamieci 4 lub 8 GB
no i najlepiej jeszcze jakis plecak.
co Panowie i Panie radzicie?
Pozdrawiam
Kolego takie pytanie padało już wielokrotnie na forum, myśle,że jak użyjesz wyszukiwarki to równiez znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
no tak ale chyba pytanie nie bylo identyczne? inny uzytkownik tez mial 4k zl ? i mial zamiar te rzeczy kupic?
Być może. Jeśli więc myślisz o kupnie używanego body to 40D jest propozycją jak najbardziej interesującą. Można spotkac dużo egzemplarzy z małymi przebiegami, u osób, które przesiadły się na model wyższy (50D), tak naprawdę nie wiele się rózniący. Jak dobrze poszukasz, wystarczy przewertować forumowe ogłoszenia, to znajdziesz puszkę razem z gripem w dobrej cenie, a i może od razu cały zestaw z fajnym szkłem. Co do porównania 40D a 50D w sieci jest mnustwo informacji.
Jeśli ci wystarczy, to weź 50D z KIT'em IS i 50/1,8 (nową!). Kartę weź jaką chcesz, 2gb na 40D to około 200 RAWów, więc 4gb powinno styknąć na start, jak będziesz miał zastrzyk kasy, to weź oryginalnego (może być używany) gripa i drugą kartę 4gb.
Pozdrawiam.
Ps. Między 40D a 50D jest głównie różnica w wyświetlaczu i zakresie ISO, jeśli potrzebujesz ISO większego od 3200, to wybierz 50D z miejsca.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
i takich odpowiedzi oczekiwalemdziekuje serdecznie...
a co myslicie o zamiennikach gripa? i jak cos to ktory jest najlepszy?