Strona 13 z 51 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Uzależniony

Domyślnie

jak ustawisz odszumianie na max to pewnie będzie lepiej, dodatkowo aparat włączy Monet Mode i zdjęcie będzie miało lepszą plastykę niż 5d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    jak ustawisz odszumianie na max to pewnie będzie lepiej, dodatkowo aparat włączy Monet Mode i zdjęcie będzie miało lepszą plastykę niż 5d
    Kolega mial na mysli plastyka

Coś już napisał Awatar adobija
    Miasto
    Kęty

Domyślnie

a ja mam takie pytanie, krótko i na temat:

zamierzałem przesiąść się z 400D na 40D w listopadzie ale padło na 99% na 50D, boli mnie tylko jednak bardzo ta "wielka matryca", po cholerę mi 15 mPix, wiadomo szumy itp, jak to będzie z tym robieniem z 7 mPix Rawach, czy wtedy będzie używana wtedy tylko połowa matrycy i szumy będą takie same czy cała matryca i to jakoś uratuje szumy.....

Wiem że są już sample ale jakoś nie mam przekonania.....dlaczego tam nnie ma 10mPix.....

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
    85mm f1.8, 70-200mm f4 L, 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Im więcej czytam nt. 50D i 5D - tym większa konsternacja... tak naprawde, to wybor miedzy tymi dwoma (40D juz sobie odpusciłem - ze względu na wyświetlacz - bo będąc w dzungli zalezy mi, by moc sprawdzić, czy trafiłem z ostrością - nie mając mozliwości powtorzenia zdjęcia dnia nastepnego...) - to wybor mniejszego zła - co ma jeden dopracowane, szwankuje u drugiego - ISO, szumy, procesor, matryca...
    Niestety, na 5D II mnie nie stać - więc pewnie jeszce troche poczekam...:-/

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Gratuluje opanowania ctrl+c ctrl+v. Czy ktoś może to usunąć?

EDIT:
    Widzę, że to jakaś zmasowana akcja.
    Cytując klasyka:
    "Chciało się panu księdzu? Tarabanić na szóste piętro"
    Ostatnio edytowane przez gonzo44 ; 11-10-2008 o 07:09

Dopiero zaczyna Awatar SeWo

Domyślnie

No i mamy wynik testu canona 50D na fotopolis.Jeśli by się tym testem sugerować to mamy teraz do czynienia z bardzo dobrą lustrzanką w której poprawiono niemal wszystko co można było poprawić w stosunku do canona 40D,nie poprawiono tylko uszczelnień i jednak jakością zdjęć 50D minimalnie się pogorszył co do 40D ,stosunkiem 73 wynik jakości zdjęć w 40D ,i 69 wynik jakiści zdjęć w 50D.Różnica minimalna ,ale jak jedni przypuszczali jakość zdjęć się pogorszy:sad: .Szkoda bo gdyby wynik pokazał powiedzmy o 2 oczka więcej ,tak 75 canon 50D za jakość zdjęć to byłby to aparat wręcz idealny w tej klasie aparatów,a tak można powiedzieć że 40D i tak robi lepsze zdjęcia choć w 50D poprawiono niemal wszystko.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeWo Zobacz posta
    No i mamy wynik testu canona 50D na fotopolis.Jeśli by się tym testem sugerować to mamy teraz do czynienia z bardzo dobrą lustrzanką w której poprawiono niemal wszystko co można było poprawić w stosunku do canona 40D,nie poprawiono tylko uszczelnień i jednak jakością zdjęć 50D minimalnie się pogorszył co do 40D ,stosunkiem 73 wynik jakości zdjęć w 40D ,i 69 wynik jakiści zdjęć w 50D.Różnica minimalna ,ale jak jedni przypuszczali jakość zdjęć się pogorszy:sad: .Szkoda bo gdyby wynik pokazał powiedzmy o 2 oczka więcej ,tak 75 canon 50D za jakość zdjęć to byłby to aparat wręcz idealny w tej klasie aparatów,a tak można powiedzieć że 40D i tak robi lepsze zdjęcia choć w 50D poprawiono niemal wszystko.
    Tylko ten test jest bardzo okrojony patrzac na testy np. optycznych

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

http://fotopolis.pl/index.php?n=7988
    Może ktoś z koleżanek/ kolegów chętny. Myślę, ze jest okazja do sprawdzenia tego aparatu osobiście i przedłożenia opini na forum

Dopiero zaczyna Awatar SeWo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Może ktoś z koleżanek/ kolegów chętny. Myślę, ze jest okazja do sprawdzenia tego aparatu osobiście i przedłożenia opini na forum
    Myślę że dobrze by było gdyby ten aparat na przetestowanie dostał w ręce Pan Kubaman:-D.Napewno po takim indywidualnym teście takeigo fachowca było by miło gdyby okazało się ze sprzęt przewyższa 40D w jakości zdjęć.

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Hm.... ale jeszcze muszą cię wylosować, więc okazję będą mieć wybrani tylko :/
    Canon 50D + dodatki

Strona 13 z 51 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów