jak ustawisz odszumianie na max to pewnie będzie lepiej, dodatkowo aparat włączy Monet Mode i zdjęcie będzie miało lepszą plastykę niż 5d![]()
jak ustawisz odszumianie na max to pewnie będzie lepiej, dodatkowo aparat włączy Monet Mode i zdjęcie będzie miało lepszą plastykę niż 5d![]()
a ja mam takie pytanie, krótko i na temat:
zamierzałem przesiąść się z 400D na 40D w listopadzie ale padło na 99% na 50D, boli mnie tylko jednak bardzo ta "wielka matryca", po cholerę mi 15 mPix, wiadomo szumy itp, jak to będzie z tym robieniem z 7 mPix Rawach, czy wtedy będzie używana wtedy tylko połowa matrycy i szumy będą takie same czy cała matryca i to jakoś uratuje szumy.....
Wiem że są już sample ale jakoś nie mam przekonania.....dlaczego tam nnie ma 10mPix.....![]()
www.pbase.com/adobija
Im więcej czytam nt. 50D i 5D - tym większa konsternacja... tak naprawde, to wybor miedzy tymi dwoma (40D juz sobie odpusciłem - ze względu na wyświetlacz - bo będąc w dzungli zalezy mi, by moc sprawdzić, czy trafiłem z ostrością - nie mając mozliwości powtorzenia zdjęcia dnia nastepnego...) - to wybor mniejszego zła - co ma jeden dopracowane, szwankuje u drugiego - ISO, szumy, procesor, matryca...
Niestety, na 5D II mnie nie stać - więc pewnie jeszce troche poczekam...:-/
Gratuluje opanowania ctrl+c ctrl+v. Czy ktoś może to usunąć?
EDIT:
Widzę, że to jakaś zmasowana akcja.
Cytując klasyka:
"Chciało się panu księdzu? Tarabanić na szóste piętro"
Ostatnio edytowane przez gonzo44 ; 11-10-2008 o 07:09
No i mamy wynik testu canona 50D na fotopolis.Jeśli by się tym testem sugerować to mamy teraz do czynienia z bardzo dobrą lustrzanką w której poprawiono niemal wszystko co można było poprawić w stosunku do canona 40D,nie poprawiono tylko uszczelnień i jednak jakością zdjęć 50D minimalnie się pogorszył co do 40D ,stosunkiem 73 wynik jakości zdjęć w 40D ,i 69 wynik jakiści zdjęć w 50D.Różnica minimalna ,ale jak jedni przypuszczali jakość zdjęć się pogorszy:sad: .Szkoda bo gdyby wynik pokazał powiedzmy o 2 oczka więcej ,tak 75 canon 50D za jakość zdjęć to byłby to aparat wręcz idealny w tej klasie aparatów,a tak można powiedzieć że 40D i tak robi lepsze zdjęcia choć w 50D poprawiono niemal wszystko.
http://fotopolis.pl/index.php?n=7988
Może ktoś z koleżanek/ kolegów chętny. Myślę, ze jest okazja do sprawdzenia tego aparatu osobiście i przedłożenia opini na forum