Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Lakierowanie czy osłona obiektywu?

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

a pro po zaklejanie itd.
    znajomy z konkurencyjnej gazety na body zakrywa taśmą izolacyjna napis NIKON .. by nie przyciągać uwagi osób mniej zorientowanych .. bo podobno co nie ma CANON albo NIKON to już dla przypadkowych złodziei (jakieś lumpki itp) nie jest tak cenne (bo nie wiedzą ile to kosztuje) .. fajna ma też torbę na sprzęt , taka z wierzchu dżinsową .. niby podartą , obdrapaną i zniszczoną . Sam się zastawiam nad zaklejeniem napisu CANON ale ma to sens dopiero gdy L-ka nie będzie biała ..
    bo jeżeli chodzi o złodziei "zawodowych" .. to pewnie czytają to forum i o wszystkich metodach maskowań , ukrywań itd wiedzą na równi z nami i przed nimi ciężko się ustrzec
    Ostatnio edytowane przez ukasus ; 28-08-2008 o 09:30
    Eos system

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Dobrać dętkę odpowiedniej grubości (z jakiegoś komarka) pociąć na pierścienie... hmm ?
    DAS APARAT

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

są jeszcze rękawy folii termokurczliwej, średnicę można dobrać. po zabiegu wyciąć delikatnie nozykiem do tapet miejsca niezbędne. problem tylko z zgrzewaniem, obiektyw musi przejechać w tunelu 160st.C w czasie 10sek.
    co do taśmy, wszystkie loga na sprzęcie, te srebrne, białe, duże i bardzo widoczne, mam zaklejone, tak w razie jakby co.....profilaktyka.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

zaklejam taśmą izolacyjną do zastosowań elektrycznyccnych, nie mam żadnego problemu z klejem.

pozdrawiam
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Do tych co obklejają obiektywy taśmą izolacyjną.
    Jak wygląda później sprawa pozbycia się taśmy i kleju. Czy po paru miesiącach używania, w tym na ostrym słońcu przy wysokiej temperaturze, nie będzie trzeba zdrapywać kleju z obudowy?
    W zeszłe wakacje byłem akurat w spokojnym miejscu ( Grecja ) ale i tak w ramach nawyku okleiłem 70-200 . 14 dni temperatury prawie 40C żadnych śladów kleju nie ma - odrapań przy okazji tez nie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów