Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: paprochy na matrycy

khiara
    Guest

Domyślnie paprochy na matrycy

Witam,

Wygląda na to, ze na matrycy mojego 400D pojawiły się widoczne przez wizjer paprochy... Nie ma pojęcia jak się tam dostały, bo jestem szczególnie przewrażliwiona na punkcie szybkiego wymieniania obiektywu z matrycą skierowaną ku dołowi. Chętnie bym się ich pozbyła, jak najszybciej, szczególnie, że jestem na urlopie w Londynie i zależało mi na dobrych zdjęciach...a tu taki pech.... Czy można sie ich jakoś umiejętnie i samodzielnie pozbyć? Będę wdzięczna za szybka odpowiedź.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

To paprochy na matówce - nie wpływają na jakość zdjęć Najlepiej je zostaw, bo jeszcze zdmuchniesz je na matrycę.
    Pozdrawiam,
    Michał

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Olać. Jak widoczne przez wizjer to siedzą na matówce/lustrze a nie matrycy - na fotach nic się nie pojawi.
    Body, stałki, zoomik

khiara
    Guest

Domyślnie

rzeczywiście, na zdjęciach ich nie widać, ale jednak są na tyle duże, zwłaszcza jeden, ze strasznie mnie drażnią jak patrzę przez wizjer... Może jednak jakiś fachowiec może/powinien to usunąć?

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Jeśli bardzo Ci przeszkadza - idź do fachowca, a jeśli czujesz się na siłach zdmuchnij je gruszką!
    Pozdrawiam,
    Michał

Uprawnienia umieszczania postów