Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: co to jest punkt krzyżowy

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    1Ds mkIII ma dolny zakres działania AF -1EV. Jest to o 0,5EV mniej niż np. 40D. Zatem musi mieć któryś z elementów o większej czułości. Z tego domniemuję, że przy tym samym oświetleniu precyzja 1DSIII będzie większa. Z tego właśnie wywnioskowałem o wspomaganiu dla szkieł jaśniejszych niż 2.8. A że potwierdza się to w praktyce, przyjmuję że jest faktem.
    Formalnym potwierdzeniem w dokumentacji nie dysponuję.
    No ale to jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Mnie zupełnie o co innego chodziło i dlatego pytałem.

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Jak to jest w 450D? 9 punktów, środkowy podobno krzyżowy - ale krzyżowy zawsze, czy tylko przy f/2.8 i mniej?
    A wystarczy sobie wejść na stronę Canona i poczytać 8). A tam stoi napisane:
    Cytat Zamieszczone przez canon.com
    a central AF point offering cross-type focusing, regardless of lens brightness. In addition, higher precision focusing is possible when using lenses brighter than f/2.8.
    Czyli Canon twierdzi, że jest zawsze krzyżowy .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-09-2008 o 19:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów