Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłem kilka dni temu 50D (sprzedałem 20D) i niestety jestem rozczarowany na 100 ISO szumy na wyższych wartościach jeszcze więcej. Po tych szumach, chcąc dociec szczególów - co się dzieje, oceniałem poszczególne kanały RGB i niestety porażka Canona. Nie jest to sprzęt, który można polecać, nie wiem dlaczego ludzie tak chwalą ten sprzęt. Nie można ufać głupotom na forum, tylko sobie i swoim spostrzeżeniom. testy robiłem 50/1,4 Canona, Tamronem 17-55, Tamronem 28-75, Canonem 100/2,8. Zawiodłem się na tym sprzęcie - 50D. Po tych doznaniach myślałem o 5D MkII, ale z tego co czytałem i oglądałem to Sony 900 zapewne w cuglach pokona 5D MkII. Gdyż nawet nieco wyprzedza profesjonalny sprzęt średni format Hasela nie mówiąc już Mamiji (też średni format). Sądząc wg własnych (subiektywnych) ocen nie warto ufać ocenom jakie prezentują użytkownicy forum. Na własnych pieniądzach sprawdzisz najlepiej, ale to niestety kosztuje. Dylemat Sony 900 czy Mk II sprawdzaj zawsze na własnych doświadczeniach!!!. Żałuję że go kupiłem. Mogłem zostać z 20D - nie jest zły
    Ostatnio edytowane przez Szymański Adam ; 29-10-2008 o 23:01

Uprawnienia umieszczania postów