Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

... w takim razie ten wliczony VAT to 50% (dokladniej 47%)
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    ... w takim razie ten wliczony VAT to 50% (dokladniej 47%)
    nie bardzo. gros tej ceny to akcyza UE. jakby zdjac ja i VAT to body by sie zapewne okazalo tansze niz w USA

ale zawsze mozna w Szwajcarii kupic, ktora do UE nie nalezy
    www albo tez flickr

Domyślnie

A mnie to bardziej ciekawi czy wreszcie dostaniemy w 50D (oraz w następcy 5D jeśli się wreszcie pokaże) porządny, normalny tryb AUTO ISO (podobno w Nikonach jest bardzo prosty i przejrzysty - własnych doświadczeń nie mam więc mogę się mylić), w którym samemu będzie można okreslić min i max ISO wliczając w to tryby HIGH. Bo ten wykastrowany pseudo AUTOISO który jest w 40D to jakaś pomyłka... No ale jak ktoś mądry w tym wątku powiedział skoro nic o tym nie trąbią to pewnie pozostał taki jak w 40D
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzdyll Zobacz posta
    A mnie to bardziej ciekawi czy wreszcie dostaniemy w 50D (oraz w następcy 5D jeśli się wreszcie pokaże) porządny, normalny tryb AUTO ISO (podobno w Nikonach jest bardzo prosty i przejrzysty - własnych doświadczeń nie mam więc mogę się mylić), w którym samemu będzie można okreslić min i max ISO wliczając w to tryby HIGH. Bo ten wykastrowany pseudo AUTOISO który jest w 40D to jakaś pomyłka... No ale jak ktoś mądry w tym wątku powiedział skoro nic o tym nie trąbią to pewnie pozostał taki jak w 40D
    Wyglada ze niestety takie jak w 40D. Zwiekszyli tylko zakres z 100-800 do 100-1600. Przegladalem menu na dpreview i niestety nic tam nie ma na temat ustawien autoiso...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    gros tej ceny to akcyza UE.
    A co to w ogóle jest? Można prosić o więcej informacji na temat akcyzy UE na aparaty?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LDevil Zobacz posta
    A co to w ogóle jest? Można prosić o więcej informacji na temat akcyzy UE na aparaty?
    az mnie tknelo i sie chwile zastanowilem.
    chyba to nie jest tyle akcyza co clo, wiec namieszalem poprzednim postem. chodzi o to, ze Unia naklada clo na towary, ktore moga byc wyprodukowane na terenie panstw czlonkowskich ale sa sprowadzane spoza terenu UE. taki srodek ochrony wewnetrznej produkcji, glownie przed Azja.

na haslo "cła Unia Europejska" google powinno wyrzucic cos na temat, jakbys byl zainteresowany. generalnie, nie jest to zbyt podbudowujace i pocieszajace
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów