"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja jestem ciekaw jak wyglądają sRAWy. Czy mają mniejsze szumy niż analogiczne JPGi i pełne RAWy przy wysokich czułościach?
Przydało by się to samo zdjęcie z wysokim ISO w JPG, RAW i sRAW1, sRAW2, żeby zachować ten sam kadr i wyeliminować drżenie rąk proponował bym użyć statywu. Czy Pan 'krzysiek29' mógłby zrobić taki test?
Ja wyrażam swoją subiektywną opinię na podstawie jakiejśtam znajomości 40D używanego przy polowniu na ptaki .
Jeśli ktoś zrobi dokładny test to po tym materiale zaprezentowanym nie spodziewam się zauważalnej przewagi 50D nad 40D wysokim ISO .
Natomiast ciekaw jestem sraw-ów.
pozdrawiam Krzysiek
Wiesz ja też patrzę na te zdjęcia jako użytkownik 40D i subiektywnie dla mnie jest lepiej niż w 40D. Iso 3200 wygląda mi na cropie podobnie jak z 40D. Co po zmniejszeniu da wyraźną przewagę. Tyle że to jest takie gadanie o niczym, bo wciąż bez punktu odniesienia. Można praktycznie udowodnić każdą tezę. Oczywiście jakość sRawów będzie bardzo interesująca.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 10-10-2008 o 00:54
Powiedz to tym, którzy dostają co chwilę ERR 99, tym którym nie działa AF ze szkłami, które wymiatają na innych puszkach czy wreszcie tym, którzy kupili 50D w wersji FW 1.01 a nie nowe 1.02.
Oczywiście dla ciebie może być to bzdura, dla mnie ktoś nieostrożnie puścił bardzo dokładną informację i wcale bym się nie zdziwił jakby niedługo zostały podjęte ruchy kadrowe w Irvine, CA. Tech-kolo w dobrej wierze powiedział: poczekaj chłopie a drugi - o ironio! - też w dobrej wierze powtórzył na dpreview.
Ku pokrzepieniu serc przyszłych właścicieli 5DII kolo pisze: The 5DmrkII talks to the lense at a slightly lower frequency - to są bardzo dokładne informacje i nie sądzę by miał do nich dostęp WD.
Śmiesznie jest. Jest Canon, jest impreza![]()