Strona 67 z 109 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przekaże uwagi, btw: jejku jak zazdroszczę jej totalnego braku onana. Zero, null, ma kilka aparatów, ja to nazywam muzeum a toto wciąż zdjęcia robi, cieszą, nawet z lekka ruszone kadry full manualnym 70-300 f/5.6 (!) non IS
    warte podgladania i stosowania. chociaz, po moich majowych przejsciach bede bronil onanizmu sprzetowego, jako ze uratowal mi tylek moja, w styczniu topiona w Morzu Polnocnym, Tokina 12-24 zaczela mi, w srodku objazdowki po Normandii, odmawiac posluszenstwa, blokujac korpus. apogeum, czyli moment kompletnego zablokowania przyszedl... na piaskach plazy pod Le-Mont-St-Michel. nie powiem, mialem ciepelko, bo przy planowaniu tego wyjazd Le Mont byl najwazniejszym punktem fotograficznym.

i tu akurat pomogl onanista, bo po opanowaniu zwatpienia przyszlo mi do glowy, ze skoro korpus dostaje zwiechy ze wzgledu na blad komunikacji z lensem, to trzeba dziada tej komunikacji w ogole pozbawic - bo skoro da sie M42 focic bez komunikacji to znaczy, ze i lensem z "wypustkami" sie da. i na lekki "wykret" z korpusu robilem foty przez reszte, bardzo zreszta owocnego, wyjazdu. pewnie, ze na pelnej dziurze (bo bez komunikacji z body w korpusach EOS sie nie da inaczej), pewnie ze nie sa miss ostrosci, ale do druku A3 z palcem w nosie wystarcza

tym to sposobem, przyznalem sie do onanizmu i do braku wstydu z tego powodu. jak ogladam te foty z Francji to tym mniej mam wyrzutow

zreszta, mimo wszystko zachowuje wlasciwe priorytety i oprocz kontemplowania sprzetu regularnie wyprowadzam go na pstrykanie ladnych widoczkow
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    btw: jejku jak zazdroszczę jej totalnego braku onana. Zero, null, ma kilka aparatów, ja to nazywam muzeum a toto wciąż zdjęcia robi, cieszą, nawet z lekka ruszone kadry full manualnym 70-300 f/5.6 (!) non IS
    Czuję się wtedy bardzo dziwnie z tym co mam w torbie, niezła terapia!
    Bo to chyba trochę cecha pci . Moja luba też tak ma. Choć ostatnio to jakoś nie mogła się rozstać z 70-200/2.8 IS . A cały czas jej tłumaczę, że za ciężki .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-10-2008 o 15:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bo to chyba trochę cecha pci . Moja luba też tak ma. Choć ostatnio to jakoś nie mogła się rozstać z 70-200/2.8 IS . A cały czas jej tłumaczę, że za ciężki .
    po moich dziewczynach patrzac tez moge potwierdzic. zona na wakacjach caly czas malpka trzaskala widoczki i co najwyzej narzekala na shutter lag a corka to nawet woli malpke, bo 30D dla niej za ciezkie (w sumie, to ma 2,5 roku, wiec sie nie dziwie) chociaz mala to akurat chetnie w moim plecaku grzebie i co i rusz sie bawi wezykiem spustowym, grucha (ku mojemu rozgoryczeniu) czy deklami. no i smaruje filtry paluszkami
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    absurd juz sie zaczal, bo w sprzecie dla amatorow-entuzjastow (a xxD to ta polka) nie potrzeba wiecej niz 10 Mpix, bo poza nielicznymi przypadkami tego nie drukuje sie powyzej A4 a do rozmiaru ekranowego juz te 10Mpix wymaga wypasionych lensow, zeby pokazac pelna ostrosc.

ale na swiecie jest zbyt duzo glupkow, ktorych jaraja cyferki przy napisie "Mpix"...
    I niewątpliwie masz racje. A jak ktoś nie wierzy że dobrze prawisz może zajrzeć do Twojego (moim zdaniem bardzo dobrego) artykułu w "Fotografia, aparaty cyfrowe). Gratuluję!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    I niewątpliwie masz racje. A jak ktoś nie wierzy że dobrze prawisz może zajrzeć do Twojego (moim zdaniem bardzo dobrego) artykułu w "Fotografia, aparaty cyfrowe). Gratuluję!
    dzieki, chociaz to akurat nie jest dowod za opisywana racja
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    IMO przyzwoity zestaw amatorski, chociaż sam bym chyba wolał kita IS i jakąś stałkę od 17-85is.
    17-85 IS to chyba najbardziej kiepskie szkło IS jakie Canonowi udało się wyprodukować. Kupiłem kiedyś kita 30D z tym szkłem z zamysłem aby szkło odsprzedać. Ale wiadomo, jak jest, to trzeba choć przestrzelać, żeby zobaczyć czy nie zepsuty żeby przed ludźmi oczami nie świecić. :-) I to szkło ma jeden podstawowy problem. Nie jest ostre dla żadnej przysłony! Czy IS włączony czy wyłączony... nawet przy f/8 nie doszukałem się ostrego kawałka zdjęcia. :-(

Odmienne natomiast wrażenia mam z kitem IS (EFs 18-55 IS). Ten dla odmiany jest chyba najlepszym kitem, jaki Canon wypuścił ze swych fabryk. Jestem pełen podziwu dla tego słoiczka, tym bardziej, że można łyknąć toto za około 3 stówy. Pamiętam jak swojego pierwszego kita z 300D pchnąłem za tą kasę wieki temu. :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    po moich dziewczynach patrzac tez moge potwierdzic. zona na wakacjach caly czas malpka trzaskala widoczki i co najwyzej narzekala na shutter lag a corka to nawet woli malpke, bo 30D dla niej za ciezkie (w sumie, to ma 2,5 roku, wiec sie nie dziwie) chociaz mala to akurat chetnie w moim plecaku grzebie i co i rusz sie bawi wezykiem spustowym, grucha (ku mojemu rozgoryczeniu) czy deklami. no i smaruje filtry paluszkami
    Moją, 5,5 letnią, już ostro do 5D rwie. Mam serce w gardle jak mierzy do mnie piątką z 24-70L zapiętą. :-) Zacząłem poważnie zastanawiać się nad jakimś zjechanym 350D dla niej. Jakiś słoik EF 35-80 po szafie z czasów analoga się jeszcze wala - będzie miała fajną zabawkę. :-)
    Ostatnio edytowane przez hrabia_vader ; 07-10-2008 o 19:54 Powód: Automerged Doublepost
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

dzisiaj odebralem aparat.... i od razu ciezki test (ciemno, zimno i wilgotno), mecz pomiedzy Zaglebiem Lubin i Motorem Lublin (1liga pilki noznej), na goraco to wydaje mi sie, ze servo lepiej troszke pracuje (to przetestuje dokladniej na recznej w sobote), wyswietlacz piekny ;] ale jest duze ale....
    podczas meczu 2x wyskoczyl mi error 99 i musialem wyciagac baterie oraz raz chyba error 02 - kazano wymienic karte (wlozony byl sandisk 4gb III), pomoglo tez wyciagniecie baterii...
    az sie boje teraz zerknac na zdjecia, bo wlasnie sie zgrywaja...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    dzisiaj odebralem aparat.... i od razu ciezki test (ciemno, zimno i wilgotno), mecz pomiedzy Zaglebiem Lubin i Motorem Lublin (1liga pilki noznej), na goraco to wydaje mi sie, ze servo lepiej troszke pracuje (to przetestuje dokladniej na recznej w sobote), wyswietlacz piekny ;] ale jest duze ale....
    podczas meczu 2x wyskoczyl mi error 99 i musialem wyciagac baterie oraz raz chyba error 02 - kazano wymienic karte (wlozony byl sandisk 4gb III), pomoglo tez wyciagniecie baterii...
    az sie boje teraz zerknac na zdjecia, bo wlasnie sie zgrywaja...
    I jak wychodzą??? Będzie go za co chwalić poza wyświetlaczem
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    To samo czytałem dziś na dpreview - no cóż welcome to 20D deja vu.
    Jest jeszcze lepsza partia nie ostrząca w AF
    Powodzenia!

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panuna Zobacz posta
    I jak wychodzą??? Będzie go za co chwalić poza wyświetlaczem
    szum na iso2000 jest ok, wreszcie mam z wlaczonym oszumianiem porzadna serie (ponad 99 zdjec na medium - 8MP), a nie jak w 40d 6 ;] czasami sie przydaje, wydaje sie tez lepiej dopasowany z gripem, z 40d troche mi latal, tutaj idealnie spasowany

sprawdzilem tez z ciekawosci wyzsze czulosci:
    iso 3200 - bardzo ok, mnie zadowala taka jakosc, bez odszumiania w pc sie obejdzie ;]
    iso 6400 - juz sie pojawiaja kolorowe paski.... w ostatecznosci z zabawa w kompie
    iso 12180 - nie wiem po co to dali ;] piekne kolorowe pasy
    (rozmiar zdjec - 8MP (medium), odszumianie - standard)
    zdjecia jakies wstawie jutro

skoro juz tyle o wadach to wydaje mi sie, ze mam na 300mm i 70-200 lekki BF.... w 40d nie mialem (tzn. nie zauwazylem tego podczas normalnego uzytkowania - tablic nie foce)
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 08-10-2008 o 22:53

Strona 67 z 109 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów