Strona 64 z 109 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

noone
    Guest

Domyślnie

to w między czasie cena za body 3499 z fotozakupy.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noone Zobacz posta
    to w między czasie cena za body 3499 z fotozakupy.pl
    Kto da mniej??

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    40D daje wyraźnie gorsze rezultaty gdy oglądamy zdjęcia i odbitki. Nie pojedyńcze piksele.
    To ja uważam że jest dokładnie odwrotnie. Przy wpatrywaniu się w piksele i 100% powiększenia różnice pewnie są. Zdjęcia w większości sytuacji będą z obu puszek nie do odróżnienia - no chyba, że pod względem kolorów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zdjęcia w większości sytuacji będą z obu puszek nie do odróżnienia - no chyba, że pod względem kolorów .
    Chyba tylko na LCD w aparacie .

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kolekcjoner, jestem przeciwnego zdania.
    Pucha daje sporo więcej detalu, jest minimalnie ale zawsze lepsza w wysokich ISO, daje bdb odszumiaczkę do dyspozycji i możliwość resizu przy odbijaniu. Będzie lepiej i to wyraźnie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolekcjoner, jestem przeciwnego zdania.
    Pucha daje sporo więcej detalu, jest minimalnie ale zawsze lepsza w wysokich ISO, daje bdb odszumiaczkę do dyspozycji i możliwość resizu przy odbijaniu. Będzie lepiej i to wyraźnie.
    Widziałem bardzo dużo zdjęć z obu (z jednej oglądam niemal codziennie ) i nie widzę tych "wyraźnie gorszych rezultatów". W większości przypadków te rezultaty są IMHO nie do odróżnienia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

a tu jeszcze kilka i prosty teścik

http://rolandlim.wordpress.com/2008/...os-50d-review/

EDIT: duże WOW!
    Powiem uczciwie, niby więcej tych pikseli w 50D ale 10Mpix w 40D jest dla mnie aż nadto satysfakcjonujące. Najważniejszy w tym wszystkim jest zakres tonalny. Wolał bym 10Mpix w nowej technologii z DR lepszym o 1-2ev. Z tego jest prawdziwy niepodważalny użytek a z ciągle rosnącej liczby pikseli tylko kosmicznie wielkie pliki. W mojej amatorskiej klepaninie nie wychodzę poza A4 a jak się trafi większy format to i tak z ręki się go nie oglada tylko gdzieś tam na ścianie sobie wisi. To co mi się w 50D podoba to chyba w końcu sensowne ISOauto i AF microadjust. Wyświetlacz niby też ale traktuję go jedynie pomocniczo i nie przywiązuję wielkiej wagi. IMHO lepiej kupić 40D a resztę dorzucić do dobrego szkła. W teście pod tym linkiem faktura zielonego materiału jest conajmniej zastanawiająca. Nie chcę tu być posądzony o stronniczość ze względu na posiadany 40D ale ten zielony materiał na zdjęciu z 50D jest jakis bez faktury

Mały EDIT:
    Dodam jeszcze, że czekam na laboratoryjne testy bo obrazek w którym jest porównanie z interpolacją z 40D wygląda jeszcze bardziej zastanawiająco. Nie wiem jakim to szkłem było robione i może juz poprostu słoik nie wydołał. Znane są testy pewnego aparatu który pomimo że nadźgany był pikselami to rozdzielczości dobrej nie miał. O ISO 6400-12800 nie mówię bo tu sprawa jest oczywista.
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 01-10-2008 o 21:42

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja stosuję 40D to ptaków. Często kadruję i 5D to dla mnie byłby aparat zdecydowanie lepszy. jakość 500/4 daje pole do popisu takiej matrycy. Ale 40D zupełnie mi wystarcza i na razie nie mam zamiaru nic zmieniać.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Kto da mniej??
    Ja, 3200
    http://cgi.ebay.pl/Canon-50D-Digital...QQcmdZViewItem

Domyślnie

Video Speed: 30 fps