Strona 58 z 96 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pytanie czy się wtedy skończy?
    Business is business... And business is good!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pytanie czy się wtedy skończy?
    Za http://en.wikipedia.org/wiki/Image:SensorSizes.png
    SX1 IS ma bodajże 10mpx na powierzchni 25mm2.
    FF ma powierzchnię 370mm2, czyli ~15x większą.

Nie wytrzymają i dorzucą coś w kolejnych wersjach, przypuszczam...
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    BTW: Absurd zacznie się w okolicach +- 25 MPx.
    absurd juz sie zaczal, bo w sprzecie dla amatorow-entuzjastow (a xxD to ta polka) nie potrzeba wiecej niz 10 Mpix, bo poza nielicznymi przypadkami tego nie drukuje sie powyzej A4 a do rozmiaru ekranowego juz te 10Mpix wymaga wypasionych lensow, zeby pokazac pelna ostrosc.

ale na swiecie jest zbyt duzo glupkow, ktorych jaraja cyferki przy napisie "Mpix"...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    absurd juz sie zaczal...
    Właśnie koleżanka kupuje pierwsze lustro (ultra niski budżet, przesiadka z Dynax 5) i jestem z lekka przerażony bo "z Zenita czy Minolty mogę sogie zrobić A2, a 350D ile cm mi da?"

Ponieważ nigdy w życiu takich płacht nie drukowałem - jak myślicie jakich rozmiarów odbitkę da plik z 350D zakładając poprawną odległość oglądania (dom, 1-2 metry od odbitki)?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Właśnie koleżanka kupuje pierwsze lustro (ultra niski budżet, przesiadka z Dynax 5) i jestem z lekka przerażony bo "z Zenita czy Minolty mogę sogie zrobić A2, a 350D ile cm mi da?"

Ponieważ nigdy w życiu takich płacht nie drukowałem - jak myślicie jakich rozmiarów odbitkę da plik z 350D zakładając poprawną odległość oglądania (dom, 1-2 metry od odbitki)?
    A2 nie jest wcale takie wielkie. toz to w przeliczeniu 24x16 cali a przy 8Mpix to daje rozdzielczosc na poziomie 144 dpi, a to mozna spokojnie z 50cm ogladac i nie bedzie zastrzezen do jakosci a przy odleglosci ponizej 50cm wzrok nie ogarnie calosci obrazu i wtedy to sie juz nazywa onanizm pikselowy
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    absurd juz sie zaczal, bo w sprzecie dla amatorow-entuzjastow (a xxD to ta polka) nie potrzeba wiecej niz 10 Mpix, bo poza nielicznymi przypadkami tego nie drukuje sie powyzej A4 a do rozmiaru ekranowego juz te 10Mpix wymaga wypasionych lensow, zeby pokazac pelna ostrosc.

ale na swiecie jest zbyt duzo glupkow, ktorych jaraja cyferki przy napisie "Mpix"...
    I niewątpliwie masz racje. A jak ktoś nie wierzy że dobrze prawisz może zajrzeć do Twojego (moim zdaniem bardzo dobrego) artykułu w "Fotografia, aparaty cyfrowe). Gratuluję!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    I niewątpliwie masz racje. A jak ktoś nie wierzy że dobrze prawisz może zajrzeć do Twojego (moim zdaniem bardzo dobrego) artykułu w "Fotografia, aparaty cyfrowe). Gratuluję!
    dzieki, chociaz to akurat nie jest dowod za opisywana racja
    www albo tez flickr

Domyślnie

Nie chwaląc sie robiłem plakat A0 z wykorzystaniem zdjęcia z 350D i wyszło bardzo pozytywnie

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

dzisiaj odebralem aparat.... i od razu ciezki test (ciemno, zimno i wilgotno), mecz pomiedzy Zaglebiem Lubin i Motorem Lublin (1liga pilki noznej), na goraco to wydaje mi sie, ze servo lepiej troszke pracuje (to przetestuje dokladniej na recznej w sobote), wyswietlacz piekny ;] ale jest duze ale....
    podczas meczu 2x wyskoczyl mi error 99 i musialem wyciagac baterie oraz raz chyba error 02 - kazano wymienic karte (wlozony byl sandisk 4gb III), pomoglo tez wyciagniecie baterii...
    az sie boje teraz zerknac na zdjecia, bo wlasnie sie zgrywaja...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    dzisiaj odebralem aparat.... i od razu ciezki test (ciemno, zimno i wilgotno), mecz pomiedzy Zaglebiem Lubin i Motorem Lublin (1liga pilki noznej), na goraco to wydaje mi sie, ze servo lepiej troszke pracuje (to przetestuje dokladniej na recznej w sobote), wyswietlacz piekny ;] ale jest duze ale....
    podczas meczu 2x wyskoczyl mi error 99 i musialem wyciagac baterie oraz raz chyba error 02 - kazano wymienic karte (wlozony byl sandisk 4gb III), pomoglo tez wyciagniecie baterii...
    az sie boje teraz zerknac na zdjecia, bo wlasnie sie zgrywaja...
    I jak wychodzą??? Będzie go za co chwalić poza wyświetlaczem
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Strona 58 z 96 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów