Strona 36 z 109 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Domyślnie

Rzygać mi się chce jak czytam posty niektórych forumowiczów. Po prostu jęczycie jak niedorypane baby. "A bo z przodu, o bo przy oknie...".

Po pierwsze, wasze żale, że 50D jest nadal cropem są zupełnie nieuzasadnione. Linia dwucyfrowa, podobnie jak i trzycyfrowa i czterocyfrowa była, jest i zapewne bedzie korzystała z matryc APS-C. To, że N ma podupconą numerację, że nie wiadomo czy setki u nich to DX czy FX nie oznacza ,że Canon nagle zmieni swoje podejście i także zrobi burdel w oznaczeniach. Canon, według mnie, ma bardzo jasne i czytelne oznaczenia, które od razu sugerują na jakiej półce jesteśmy.

Po drugie, dywagacje teoretyczne na temat jakości obrazu są zupełnie chybione w chwili, kiedy modelu nie ma jeszcze nikt i nie ma dostępnych w pełni uwiarygodnionych sampli. Tak więc dajcie sobie spokój z wszelkimi narzekaniami, że szkła nie wystarczą itp. Zachowujecie się jak obsmarkane gnojki z piaskownicy, które nagle zaczynają blado wyglądać ze swoimi drewnianymi autkami na tle kumplpa, który przyniósł nowiutkiego resoraka z Matchboxa.

Po trzecie, jeśli wam się nie podoba polityka Canona, dajcie sobie spokój z tą firmą, bo wasze płacze niczego nie zmienią. Canon ma wyznaczoną ścieżkę rozwoju i ile byście nie wyzywali ich od durniów itp. swoich planów dla was nie zmienią. Jesteście zaledwie ułamkiem promila dla firmy Canon a gwarantuję wam, że zamiast was znajdzie się cała rzesza klientów, którzy z chęcią nabedą dowolny model DSLRa tej firmy, nie oglądając się na niczyje jęki i rozczarowania (nie pisze o sobie, bo ja już dokonałem wyboru).

Tak więc na koniec, dajcie sobie spokój z jękami, idźcie się wyżalcie komuś na live a nie zatruwajcie tego forum waszymi pierdami, bo pięty mnie już bolą od czytania tych wymiocin waszych udręczonych umysłów! Nikt was nie trzyma przy firmie Canon i jeśli nie podobają się wam ich produkty - w sklepach jest tyle produktów konkurencyjnych, że możecie z powodzeniem nabyć zapewne coś, co was wreszcie zadowoli.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Po drugie, dywagacje teoretyczne na temat jakości obrazu są zupełnie chybione w chwili, kiedy modelu nie ma jeszcze nikt i nie ma dostępnych w pełni uwiarygodnionych sampli.
    A jakie to są "w pełni uwiarygodnione" sample?
    Przecież te które wszyscy widzieli to oficjalne od Canona
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos..._sample-e.html
    mydełko pierwsza klasa :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A jakie to są "w pełni uwiarygodnione" sample?
    Przecież te które wszyscy widzieli to oficjalne od Canona
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos..._sample-e.html
    mydełko pierwsza klasa :-)
    Oczywiście 50D to będzie tragedia mydło, szum jednym słowem masakra 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oczywiście 50D to będzie tragedia mydło, szum jednym słowem masakra 8).
    No wiadomo, jedna wielka tragedia, syf, kiła i mogiła. AF adjustment do bani bo nie można kalibrować różnych ogniskowych w zoomie, AutoISO porażka, a oprócz tego na pewno coś się jeszcze znajdzie ;-).
    Po co to kupować?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No wiadomo, jedna wielka tragedia, syf, kiła i mogiła. AF adjustment do bani bo nie można kalibrować różnych ogniskowych w zoomie, AutoISO porażka, a oprócz tego na pewno coś się jeszcze znajdzie ;-).
    Po co to kupować?

jak stara baba, w kółko to samo marudzenie.

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak Was jeszcze trochę poczytam to kasę odłożoną na upgrade 400D --> 50D wydam na C 10-22 i 580 EX
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Domyślnie

http://www.dpreview.com/gallery/cano...eview_samples/ .. podawal ktos ? cichaczem wrzucili chyba .. albo przeoczylem.

PS. Na samym poczatku watku pisalem ze sie nie da takiej matrycy zrobic itd... ale widac ze sie da .. wiec odszczekuje slowa "po co 15mpix w cropie". Canon <- dobra robota ksiegowi
    Ostatnio edytowane przez wain ; 01-09-2008 o 16:16

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Canon <- dobra robota ksiegowi
    O nie nie... Ksiegowi tam odpowiadaja za brak uszczelek, brak MLU do tego programowalnego guzika, i cala reszte brakow... Za matryce: Dobra robota inzynierowie.
    ...

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja bym mojego 350D nawet za dopłatą na 50D nie zamienił!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Za matryce: Dobra robota inzynierowie.
    I brawo dla nich ze dogadali sie z marketingiem

Strona 36 z 109 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów