Ale Wy macie problemy. Cieszcie się że macie ISO 100 i migawkę 1/8000, bo za D90 to ja serdecznie dziękuję. Te dwie rzeczy (a raczej ich brak) jak dla mnie decydują o tym, że D90 to kompletna fotograficzna porażka (dla mnie - żeby było jasne). Owszem byłby to super aparat ale w segmencie do 1500zł. Zresztą pewnie Nikon takie ma plany na dłuższą metę odnośnie tego modelu. Cena 50D pewnie w ciągu roku spadnie do poziomu 40D dzisiaj, albo i jeszcze niżej. Kto ma czym robić zdjęcia nie musi go kupować. Z wszelkimi dąsami odnośnie 50D poczekałbym do czasu zaprezentowania jego możliwości w zakresie rozdzielczości, szumów i ogólnie rzecz biorą jakości obrazu. Pewnie, że brak AUTO ISO w trybie M i generalnie olewanie tej funkcji to skandal, ale nie jest to rzecz decydująca tak samo jak MLU, czy filmiki. BTW, to nie sądzę by więcej niż 5% userów korzystało z MLU, czy AUTO ISO w trybie M dlatego Canon może ich olać.

Filmiki dla marketingu to będzie cios, ale takie jest życie. Nie dziwię się, że Nikon nie produkując kamer zaimplementował je jako pierwszy.

Osobiście mam cichą nadzieję, że 50D okaże się dla mnie dobrym aparatem na zimę, tak jak był nim 40D.