Ale biadolicie na tego Canona. Pamietajcie ze nikon wspolpracuje z sony a Canon sam musi o wszystko zadbac. Pozatym kto wam kaze co rok wymienac body. Wypuszczaja te rozne cudaki dla ludzi co chca je kupowac a ze wszyscy sie pchaja teraz na rynek dslr to i canon daje ludzim tu upgrajdzik tu bajerek i macie kosmetyczne zmiany. Dla ludzi ktorzy wieksza uwage przykladaja do zdjec Canon wypuszcza dokladnie co chca. JA na poczatku pamietam jak narzekalem na wolne 300d i inne jego mankamenty. Dostalem 20d ktory w swoim czasie pozamiatal rynek i pomimo ze sie juz zestarzal troche to zdjecia wciaz robi piekne. Dlatych co narzekali na brak ff wyszlo 5d i znowu rynek pozamiatany. Mnie jako amatora 20d mocno koplo po kieszeni swego czasu i dopiero teraz powoli przymierzam sie do 5d. Bardzo mnie ciesza wszystkie usprawnienia i bajerki w nowych body a najbardziej mnie cieszy ze nie musze za nie placic. Canon dal ludzim co chcieli pouzywaja wypowiedza sie co trzeba usuna co trzeba poprawia i mysle ze po wszystki testach znowu wypuszcza jedno body ktore pozamiata rynek i warte bedzie wydania kasy. Moze to bedzie aktualny nastepca 5d a moze trzeba poczekac jeszcze ze 2 latka. Gdzie wam sie spieszy tak z tym wydawaniem kasy? Czy "zabytki" jak 20d albo 5d to zle zdjecia robia? Ja tam nie patrze na specyfikacje i fjuczersy w nowym 50D wazne ze jest i zbija cene poprzednich modeli i z tego powinniscie sie cieszyc. Nie moga robic raz na 3 lata bardzo dobrego body bo po pierwsze z czegos musza zyc a podrugie gdzies trzeba przetestowac te wszystkie upgrady i mysle ze cala seria xxxd oraz xxd jest swietnym polem testowym. Ja sobie teraz kupie sprawdzone 5D i spokojnie poczekam na kolejny aparat legende ktory bedzie mial wszystko dopracowane.