Strona 16 z 109 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

AutoISO takie jak w 40D tyle że powiększony zakres do 1600.
    Niech sobie Canon wsadzi w buty ten aparat, co on ma lepszego od 40D? Telewizor, regulację AF i bardziej nieostry obraz z odszumianiem już w puszce?
    Niestety 6D pewnie będzie mieć taki sam korpus. Czyli następne dwa lata czekania aż zrobią aparat z funkcją AutoISO w której można ograniczyć czas albo przysłonę. Coś czuję że moje drugie body to będzie drugie 5D.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Pełna flustracja
    Frustracja. Canon sobie zwyczajnie zakpił z użytkowników. Pseudo AutoISO to była podstawowa wada 40D wymieniana zaraz po wyświetlaczu. Ale widocznie ta firma tak ma, im bardziej użytkownicy czegoś chcą tym bardziej nie wolno im tego dać bo już aparat będzie za dobry i nie będzie można ich doić wypuszczając kolejne modele z następnymi mikroskopijnymi zmianami.
    Ja sobie mogę poczekać na 7D bo może do tej pory Canon to zrobi, 'piątka' mi wystarcza, potrzebuję drugiego korpusu tylko dla wygody. Problem w tym że wtedy będzie 20 megapikseli na matrycy i będzie można tylko pomarzyć o ostrości obrazu takiej jak z 5D.

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Na podstawie poczynań C nie żałuje, że dawno już temu kupiłem 30D (spot) nie żałuje zakupu 5D (FF) myśle, że nikt kto go zakupił nie żałuje i nie żałuje, że w oczekiwaniu na jego następce olałem ich i ..."poszedłem po całości" nie robią zbyt wiele w kierunku klienta tylko małketingowe zagrywki na których klient traci, niestety. A jeśli faktycznie następca się pojawi, (w co nie wierzę!) no cóż... zbyt mała przestrzeń pomiędzy: markami, 5D i 50D czyli raczej nie ma szans.
    A z tym detektorem twarzy... tu najlepiej widać wśród jakiej społeczności "nasz" system doszukuje się klientów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    A z tym detektorem twarzy... tu najlepiej widać wśród jakiej społeczności "nasz" system doszukuje się klientów.
    Cóż... dobrze że (zobaczcie Nikona D90) nie ma funkcji nagrywania filmów (sic!!).

Generalnie bardzo mi się podoba:
    - możliwość ustawienia AF pod konkretne szkła (ciekawe czy działa tak dobrze jak powinno),
    - dłuższe serie z RAW'ami (trochę stracił na szybkości ale to bardziej się to przyda),
    - lepszy procesor (przy okazji pewnie trafność/szybkość AF wzrośnie),
    - 15Mpix (na razie jestem za leniwy żeby za każdym razem robić upsize moich 10Mpx zdjęć do alamy, z 50D nie musiałbym się już chyba babrać),

Co bym wywalił (bo nigdy tego nie będę w DSLR potrzebował, a cena byłaby bardziej przystępna):
    - live view,
    - wyświetlacz o wysokiej rozdzielczości (do oglądania zdjęć mam monitor/laptopa),
    - rozpoznawanie twarzy,

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 27-08-2008 o 10:50
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Frustracja. Canon sobie zwyczajnie zakpił z użytkowników. Pseudo AutoISO to była podstawowa wada 40D wymieniana zaraz po wyświetlaczu. Ale widocznie ta firma tak ma, im bardziej użytkownicy czegoś chcą tym bardziej nie wolno im tego dać bo już aparat będzie za dobry i nie będzie można ich doić wypuszczając kolejne modele z następnymi mikroskopijnymi zmianami.
    Ja sobie mogę poczekać na 7D bo może do tej pory Canon to zrobi, 'piątka' mi wystarcza, potrzebuję drugiego korpusu tylko dla wygody. Problem w tym że wtedy będzie 20 megapikseli na matrycy i będzie można tylko pomarzyć o ostrości obrazu takiej jak z 5D.
    Ja Ciebie doskonale rozumię ale niestety możemy tylko ponarzekać. Marketing robi swoje ,niestety nie decydują o sprzedaży inżynierowie tylko grupa patałachów co widzi w oczach tylko $, proste. Mnie tylko ciekawi jak reagują na te nasze wypowiedzi ludzie którzy bezpośrednio siedzą w Canonie bo nie wątpliwe tacy tu są.
    CANON Laik

Domyślnie

robgr85 a z 10 mpx upsize robisz też na Istocka do rozmiaru XXL? bo ten Canon 50D z matrycą 15 mpx brakuje mu nie wiele do XXL
    5D mark II + 24-105 f/4 IS USM L

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    ISO 100, 1/8000s, szybkostrzelnosc, wstepne podnoszenie lustra, wszystkie AF krzyzowe. Rzeczy podstawowe w fotografii. Dla mnie warte wiecej niz 1000zl.
    Chyba trochę się rozpędziłeś, rzeczy podstawowe w fotografii? Zależy jakiej Dla mnie liczy się jakość generowanego obrazu (nie mam na myśli jpga z puszki). Poza tym wszystko co napisałeś jest w 40D, za 2500pln
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a czy ci, ktorzy tak bluzgaja na wykrywanie twarzy, widzieli ten ficzer w praktyce?

bo na holenderskim filmiku, ktory byl tu podklejony, widac wyraznie jak w LV jest na wyswietlaczu zaznaczony marker obszaru, w ktorym wykryto twarz. joke polega na tym, ze ten marker nie stoi w miejscu. a przy tym mozna plynnie przelaczac kontrolerem pomiedzy twarzami na ekranie.

ze to nie bedzie predkosc Servo z Ring-USM...? bez przesady
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Chyba trochę się rozpędziłeś, rzeczy podstawowe w fotografii? Zależy jakiej
    np. krajobrazowej. ISO 100 pozwala bezbolesnie przedluzac czasy ekspozycji tam, gdzie przy ISO 200 juz trzeba wiecej zachodu.
    MLU - przy jakiejkolwiek fotografii obiektow nieruchomych dlugim obiektywem. polecam taki test: http://www.traumflieger.de/desktop/b.../ballheads.php i poogladac jaka roznice w ostrosci zdjec robi podnoszenie lustra (SVA po niem.).
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-08-2008 o 11:03 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a czy ci, ktorzy tak bluzgaja na wykrywanie twarzy, widzieli ten ficzer w praktyce?

bo na holenderskim filmiku, ktory byl tu podklejony, widac wyraznie jak w LV jest na wyswietlaczu zaznaczony marker obszaru, w ktorym wykryto twarz. joke polega na tym, ze ten marker nie stoi w miejscu. a przy tym mozna plynnie przelaczac kontrolerem pomiedzy twarzami na ekranie.
    Mam nadzieję, że mnie nikt o nic nie posądzi - czy ten ficzer (w istocie niebanalny - zapewniam) działa na inne rasy niż kaukaska?
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Mam nadzieję, że mnie nikt o nic nie posądzi - czy ten ficzer (w istocie niebanalny - zapewniam) działa na inne rasy niż kaukaska?
    bardzo dobre pytanie.

czy przyklad z Michaelem Jacksonem wystarczy, zeby zaprzeczyc powyzszej tezie?
    www albo tez flickr

Strona 16 z 109 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów