Strona 16 z 96 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Hmm, guzik direct print ma dodatkowa opcje?
    W koncu Mozna nim wlaczyc LV
    I ciekawe co mozna podpiac pod guzik function, moze MLU
    Rany, co Wy macie z tym przyciskiem do MLU... po co przycisk?

To po prostu powinno być pod guziorem 'DRIVE", tam gdzie pojedyncze, seria, samowyzwalacz kolejne powinno być MLU i tyle :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    To po prostu powinno być pod guziorem 'DRIVE", tam gdzie pojedyncze, seria, samowyzwalacz kolejne powinno być MLU i tyle :-)
    tez nie, a przynajmniej nie w takiej prostej postaci

MLU w obecnym rozwiazaniu jest oddzielony od trybu robienia zdjec. i sa dwie mozliwosci jego uzycia:
    1. MLU + samowyzwalacz = podniesienie lustra i strzal automatycznie, z opoznieniem (2s albo 3s, nie pamietam). bardzo dobre do robienia statycznych scen
    2. MLU + tryb zdjec pojedynczych/seryjnych = tylko podniesienie lustra. strzal nastepuje w momencie kolejnego nacisniecia spustu. fenomenalne rozwiazanie jak z np. dluga rurka czekasz na obiekt, ktory ma sie pojawic w kadrze (ptaszka, lodke, rower, ...)

oba tryby sa bardzo uzyteczne i maja oddzielne zastosowania. opcja druga jest duzo wazniejsza i mozna nia ewentualnie zastapic pierwsza, wiec wrzucenie do Drive opcji MLU w takiej postaci jakos sie jeszcze obroni. ale pozostawienie dwoch mozliwosci jest bez dwoch zdan najfajniejszym rozwiazaniem.

nie wiem, moze ja jestem jakims wyjatkowym przypadkiem, ze wiem do czego sluzy MLU i go czesto uzywam... ale to naprawde jest z mojej perspektywy cholernie przydatna rzecz przy foceniu. dla mnie znacznie bardziej niz cokolwiek powyzej 1fps i poza punktem centralnym AF
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

josif - szczera i bolesna prawda co powiedziales.
    kiedy skonczy sie ten wyscig szczurow
    Jak bylem w grecji na podrozy poslubnej nad malowniczym urwiskiem chcielismy sobie z zona zrobic fotke, postawilem wiec aparat na skale i ustawilem self timer ale obok stal koles ktory okazal sie byc polakiem - takim typowym tatusiem po 40tce i zaoferowal sie ze zrobi zdjecia. dalem mu wiec 1.5kg 5D wraz z 24-105 a on wzial go jak malpke w dwie rece za palce i patrzy na LCD i mowi ze nic nie widac A ja mu na to ze to trzeba przez "ta dziure" popatrzec hahaha. Masakra. Wiadomo ze wiekszosc ludzi z CB wie wiecej niz trzeba ale rozroznic 1.5 kg lustrzanke od malpki chyba trudno nie jest

Oczywiscie ze wszsytkie firmy wyskoczyly teraz z taka iloscia lustrzanek do wyboru - czy to dla amatora czy jakies lepsze, ja juz przestaje sie orientowac co sie kurna dzieje. Najbardziej boli brak nastepcy 5D ale jak tez bedzie tak zbajerowany to co to ma kurna byc???? Byla pewna granica przywoitosci w wyscigu megapikseli, juz sie powoli zatraca wiec teraz tylko wrzucac mp3, gry, video do luster i zbijac kase....nie moge na to patrzec
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

A czy ktoś zauważył, że sanki lampy nie są czarne? :-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekS Zobacz posta
    A czy ktoś zauważył, że sanki lampy nie są czarne? :-)
    To zmienia postac rzeczy :-)... to ide kupić za 4tys ;-) hihi

A prawde mówiac to dla mnie 3 cechy są waznew porównaniu do 40D:
    - wyższe ISO (przy założeniu żejest lepiej niż było)
    - poprawiony ekran
    - obsługa UDMA
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 27-08-2008 o 13:08
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jeszcze jedna rzecz, niby drobna, ale chcialoby sie powiedziec "no k* wreszcie":

C.fn. IV-4: Dial direction during Tv/Av
    0: Normal
    1: Reverse direction
    z polskiego na nasze: mozna wreszcie uzywac aparatu na zmiane w trybach M i Av bez tego koszmarnego odwrocenia roli kolek nastawczych.

jak Canon w takim tempie dodaje ficzery, to moze w 80D bedzie MLU rozwiazany sensownie a nie ukryty wstydliwie w dziesiatym podmenu, zeby przypadkiem amator sie nie natknal i nie zadziwil jakiz to profesjonalny ficzer i co to robi... /ironia off
    www albo tez flickr

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jeszcze jedna rzecz, niby drobna, ale chcialoby sie powiedziec "no k* wreszcie":

z polskiego na nasze: mozna wreszcie uzywac aparatu na zmiane w trybach M i Av bez tego koszmarnego odwrocenia roli kolek nastawczych.

jak Canon w takim tempie dodaje ficzery, to moze w 80D bedzie MLU rozwiazany sensownie a nie ukryty wstydliwie w dziesiatym podmenu, zeby przypadkiem amator sie nie natknal i nie zadziwil jakiz to profesjonalny ficzer i co to robi... /ironia off
    Kolega przesadza. Po co komu oddzielny przycisk MLU?? Robienie bałaganu na puszcze to nie jest ergonomia. Ja MLU ustawiłem we własnej zakładce i jak potrzeba to jest dobry dostęp, a dodatkowo na pokrętasie w pozycji C1 mam aparat skonfigurowany pod statyw i tam mam MLU na stałe.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Kolega przesadza. Po co komu oddzielny przycisk MLU??
    ja nie mowie o przycisku. moze byc i w podrecznym menu. byle na ekraniku LSD na gorze byl czytelny wskaznik, ze MLU jest wlaczone lub ze go nie ma

po co?

nigdy nie zdarzylo Ci sie podniesc aparat do ujecia wymagajacego blyskawicznej reakcji, zeby przekonac sie, ze po nacisnieciu spustu w celowniku jest... blackout... ?

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Robienie bałaganu na puszcze to nie jest ergonomia. Ja MLU ustawiłem we własnej zakładce i jak potrzeba to jest dobry dostęp, a dodatkowo na pokrętasie w pozycji C1 mam aparat skonfigurowany pod statyw i tam mam MLU na stałe.
    jest to jakies rozwiazanie, aczkolwiek z gatunku spluwania przez prawe ramie i poruszania lewym uchem, zeby zawiazac sznurowadlo

przeciez to nie jest wynajdywanie kola. jest ten kretynski guzik reklamujacy drukarki - wystarczy dodac C.fn.-a, zeby mu przypisac MLU. a na LSD miejsce tez sie znajdzie, jesli jest na nim miejsce na ikonke dzwieku.

alternatywnie, zrobic wokol guziczka pokretlo ze wskaznikiem. cos jak to ma Nikon przy przycisku AE-L.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nigdy nie zdarzylo Ci sie podniesc aparat do ujecia wymagajacego blyskawicznej reakcji, zeby przekonac sie, ze po nacisnieciu spustu w celowniku jest... blackout... ?
    W D3 nie ma

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W D3 nie ma
    kolega to chyba sie z innej bajki sie urwal
    www albo tez flickr

Strona 16 z 96 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów