Mówią mniej więcej to co piszą w materiałach marketingowych. Mnie wstępnie się to podoba. Owszem też liczyłem na FF, ale APS-C też ma swoje zalety. Jeśli rzeczywiście te 15 mpix ma pixele (a raczej mikrosoczewki) tej samej wielkości co na matrycy 10mpix i do tego jeszcze poprawiono parę spraw, dzięki czemu mamy te 1EV "zysku na szumach" to ja jestem z APS-C zadowolony.
Szkoda, że Canon zaspał sprawę filmów (bo to nie wpłynęłoby na cenę - raczej jest to wyłącznie kwetia softu w aparacie z LV). Jestem bardzo ciekaw jak się filmuje przy małej GO. No i obawiam się, że AUTO ISO na poziomie jaki znamy z nikona to ciągle coś niewyobrażalnego dla inżynierów Canona, mimo, że to parę linijek kodu. Więcej zastrzeżeń do aparatu nie mam, a te powyżej to takie raczej z kategorii niuansów (choć AUTO ISO czasem się przydaje).
Jeśli cena będzie rozsądna i pokładane nadzieje co do jakości zdjęć nie okażą się płonne to się nad kupnem zastanowię. To co widać na samplach mi się nie podoba za bardzo. Obraz jest przeostrzony, niezbyt szczegółowy widać mocną ingerencję softu - wygląda jak z Olympusa. Chętnie obejrzałbym RAWy.