Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Westfall said one of the keys about the 50D is its enhanced noise reduction which is "a stop to a stop and half better than the 40D."
    "Despite the fact that the pixels are smaller and one camera has a 10.1MP sensor and the other has a 15.1MP sensor, you'd think you'd have more noise but you have less," he said. "The end result is better image quality all around which allows us to extend the ISO range to 12800.
    The 50D is able to achieve this because of new "gapless microlenses" on the image sensor which capture more light and generate less noise.
    "It's the further evolution of a concept we've already explored. It's gotten to the point where the microlenses are totally gapless and larger which produces the best efficency on a per pixel basis. Consequently the light senstiviy portion of the pixel has increased while the non-light sensitive protion of the pixel has been shrunk down," he said. "Another part of the reason you have a cleaner signal coming out is DIGIC 4 is considerable more powerful than the DIGIC 3 and offers better noise reduction."
    Myślę że ten gość wie co mówi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    tez tak mysle

ale chcialbym zobaczyc zdjecia z tego.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

I tego się obawiałem. Jeśli zwiększanie czułości ma polegać głównie na coraz lepszym odszumianiu, coraz to nowszymi Digicami, to ja dziękuję za taki postęp - zostaję przy iso100. A o zmniejszaniu przerw między fotokomórkami mówią już regularnie od lat i to "gapless" oznacza tylko tyle, że już nie będą w przyszłości więcej o tym truć. :-|
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    I tego się obawiałem. Jeśli zwiększanie czułości ma polegać głównie na coraz lepszym odszumianiu, coraz to nowszymi Digicami, to ja dziękuję za taki postęp - zostaję przy iso100.
    Jedyna rozsądna opcja, jak dobrną do granicy, zaczną odnowa z 6 MPx matrycą z dużo większą DR i odnowa co 2 MPx, później puszczą sensor optymalizowany pod B&W photo i tak w kółko - takie błędne kółko.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale o jakim D90 piszesz tym z matrycą z D300?
    Są dwa?
    O tym z HD. - To już na tyle jest rozpoznawalne, że byle gówno (nie piję do D90) mające HD w nazwie się dobrze sprzeda.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-08-2008 o 16:36 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów