Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Jakie karty do 50D?

Witam!

Jestem w trakcie, możnaby powiedzieć, zamawiania EOSa 50D. Wiem, że aparat obsługuje UDMA, więc chciałbym kupić kompatybilne karty, bo te których używałem z 350D raczej się nie nadadzą (wolne i mało pojemne). Czytałem jakiś czas temu test kart w Digital Foto Video, ale nie wiem na ile wysmarowny. W każdym razie Sandisk Ducati wiodło tam prym. Myślę właśnie o tej karcie, ale może "zwykły" Sandisk Extreme IV by wystarczył?

Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi kartami lub podobnymi w 50-ce?

Marek

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    Witam!

Jestem w trakcie, możnaby powiedzieć, zamawiania EOSa 50D. Wiem, że aparat obsługuje UDMA, więc chciałbym kupić kompatybilne karty, bo te których używałem z 350D raczej się nie nadadzą (wolne i mało pojemne). Czytałem jakiś czas temu test kart w Digital Foto Video, ale nie wiem na ile wysmarowny. W każdym razie Sandisk Ducati wiodło tam prym. Myślę właśnie o tej karcie, ale może "zwykły" Sandisk Extreme IV by wystarczył?

Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi kartami lub podobnymi w 50-ce?

Marek
    A będzie potrzebował robić serię które Ci wypełnią bufor ? Jeżeli nie, to spokojnie wystarczy Extreme III a cokolwiek powyżej będzie wyrzucaniem pieniędzy.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    Czytałem jakiś czas temu test kart w Digital Foto Video, ale nie wiem na ile wysmarowny. W każdym razie Sandisk Ducati wiodło tam prym. Myślę właśnie o tej karcie, ale może "zwykły" Sandisk Extreme IV by wystarczył?
    Marek
    Szybkie karty przydają się tylko przy zrzucaniu zdjęć na kompa Przecież i tak pierwsze kilka/kilkanaście zdjęć z serii najpierw trafia do bufora, dopiero potem sukcesywnie zrzucane są na kartę. Musiałbyś robić z 20 zdjęć w serii żeby szybkość karty zaczęła robić jakąś róźnicę.

Uprawnienia umieszczania postów