Nie no bardzo daleko idące wnioski wysnuwasz. Być może na podstawie mojej wypowiedzi okreslisz czy wierze też w świętego mikołaja i kosmitów ?
Wracając do tematu. Test DPR nie jest jakims tam testem znalezionym w necie tylko testem na jednym z bardziej opiniotwórczych portali foto. Nie twierdze, że testy są super wiarygodne i obiektywne ale pokaż mi coś bardziej wiarygodnego w tej chwili.
Nie zgadzam się poza tym z podejściem, że jak przeskalujemy w dół to będzie super hiper i git (chociaż będzie). Tyle, że po to to jest nowość żeby mi dawała jakąś wartość dodaną w stosunku do starszych modeli. Dla mnie tą wartością dodaną jest 15 mpix o jakości co najmniej powatrzam co najmniej takiej jak w 8 czy 10 mpixowych puchach. Jeśli Canon tego nie potrafi nie wiem ze wzgledów technologicznych czy też zwyczajnie fizyka na to nie pozwala to niech nie wpierdziela tych 15 mpix bo to jest kicha. Jestem inżynierem i dla mnie to kicha. I doskonale sobię zdaję sprawę że to marketing rządzi ale to jest właśnie dla mnie nie do przyjęcia. Zasada jerst prosta: Potraficie zrobić 100 mpix matrycę, bez straty jakości ? Róbcie jestem za. Nie potraficie ? Dajcie 10 mpix z zarąbistą jakością. O i takie mam idealistyczne podejście do tematu :-D