Ja na codzień nie pracuję na Canonach ale problem zauważyłem - niestety.
Być może właśnie przez to że nie jestem przyzwyczajony traktować TEGO miejsca jako 'święte i nietykalne'. Już podczas podawania mi puszki przez kogoś potrafię niechcąco pojechać kółkiem równo... zależy jak złape puszkęPodający akurat wie że na TO miejsce należy uważać z paluszkami.
Na temat przyzwyczajeń/ergonomii/itd były na forum elaboraty wygłaszane. Nikt nie znajdzie złotego środka, zawsze komuś coś się nie spodoba.
Jak słusznie zauważył przedpiśćca problem nadmuchany jest i podchwytywany od czasu do czasu przez ludzi którzy... czegoś muszą się czepić aby 'wykazać' się znajomością 'wad' i zalet' opisywanego sprzętu.
Ja bym zostawił ten temat... niech na fotopolis testują se po swojemu, na optycznych po swojemu, a my i tak z częścią tych testów zgadzać się nie musimy.
Tobie to nie przeszkadza - fajnie, znaczy że widać jak lekko należy traktować opisy na portalach 'testujących' sprzęt. Na pewno nie ma co opierać się na ich opisach i wnioskach w podejmowaniu decyzji bądź wydawaniu wyroku na dany sprzęt.