Strona 66 z 109 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ech, marzy mi się taki 45D z matrycą 12Mpx i z wyświetlaczem z 50D...

A tak z innej beczki - to jak myślicie - skoro wielkości matryc w 50D i 5DMkII sięgneły granicy niemalże absurdu, to czego możemy się spodziewać w tej materii w kolejnym wcieleniu xxD?
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekmil73 Zobacz posta
    A tak z innej beczki - to jak myślicie - skoro wielkości matryc w 50D i 5DMkII sięgneły granicy niemalże absurdu, to czego możemy się spodziewać w tej materii w kolejnym wcieleniu xxD?
    Było/jest w wątku 5D i co dalej, ja mówiłem, żeby przenieść do hydeparku i nie zamykać, ale Laki Luk zdecydował inaczej...
    ZTCP 60D to matryca ta sama plus HD movie, dopiero w 70D ma być nowy układ AF (więcej pól AF).

BTW: Absurd zacznie się w okolicach +- 25 MPx.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Pytanie czy się wtedy skończy?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Business is business... And business is good!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

absurd juz sie zaczal, bo w sprzecie dla amatorow-entuzjastow (a xxD to ta polka) nie potrzeba wiecej niz 10 Mpix, bo poza nielicznymi przypadkami tego nie drukuje sie powyzej A4 a do rozmiaru ekranowego juz te 10Mpix wymaga wypasionych lensow, zeby pokazac pelna ostrosc.

ale na swiecie jest zbyt duzo glupkow, ktorych jaraja cyferki przy napisie "Mpix"...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    absurd juz sie zaczal...
    Właśnie koleżanka kupuje pierwsze lustro (ultra niski budżet, przesiadka z Dynax 5) i jestem z lekka przerażony bo "z Zenita czy Minolty mogę sogie zrobić A2, a 350D ile cm mi da?"

Ponieważ nigdy w życiu takich płacht nie drukowałem - jak myślicie jakich rozmiarów odbitkę da plik z 350D zakładając poprawną odległość oglądania (dom, 1-2 metry od odbitki)?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Właśnie koleżanka kupuje pierwsze lustro (ultra niski budżet, przesiadka z Dynax 5) i jestem z lekka przerażony bo "z Zenita czy Minolty mogę sogie zrobić A2, a 350D ile cm mi da?"

Ponieważ nigdy w życiu takich płacht nie drukowałem - jak myślicie jakich rozmiarów odbitkę da plik z 350D zakładając poprawną odległość oglądania (dom, 1-2 metry od odbitki)?
    A2 nie jest wcale takie wielkie. toz to w przeliczeniu 24x16 cali a przy 8Mpix to daje rozdzielczosc na poziomie 144 dpi, a to mozna spokojnie z 50cm ogladac i nie bedzie zastrzezen do jakosci a przy odleglosci ponizej 50cm wzrok nie ogarnie calosci obrazu i wtedy to sie juz nazywa onanizm pikselowy
    www albo tez flickr

Domyślnie

Nie chwaląc sie robiłem plakat A0 z wykorzystaniem zdjęcia z 350D i wyszło bardzo pozytywnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    A2 nie jest wcale takie wielkie. toz to w przeliczeniu 24x16 cali a przy 8Mpix to daje rozdzielczosc na poziomie 144 dpi, a to mozna spokojnie z 50cm ogladac i nie bedzie zastrzezen do jakosci a przy odleglosci ponizej 50cm wzrok nie ogarnie calosci obrazu i wtedy to sie juz nazywa onanizm pikselowy
    Przekaże uwagi, btw: jejku jak zazdroszczę jej totalnego braku onana. Zero, null, ma kilka aparatów, ja to nazywam muzeum a toto wciąż zdjęcia robi, cieszą, nawet z lekka ruszone kadry full manualnym 70-300 f/5.6 (!) non IS
    Czuję się wtedy bardzo dziwnie z tym co mam w torbie, niezła terapia!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Za http://en.wikipedia.org/wiki/Image:SensorSizes.png
    SX1 IS ma bodajże 10mpx na powierzchni 25mm2.
    FF ma powierzchnię 370mm2, czyli ~15x większą.

Nie wytrzymają i dorzucą coś w kolejnych wersjach, przypuszczam...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 66 z 109 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów