na pewno oprócz oferowanych funkcji o tym decydują dwa czynniki: jakośc obrazka oraz cena. Oba determinują FF do bycia profi. To bardzo proste.
ja latam za ptaszkami po moczarach z 40D i jest to sprzęt przekraczający oferowanymi funkcjami moją zdolność do ich wykorzystania w pełni. Choć mam ochotę na 50D, to czekam na FF właśnie dlatego, żeby móc pożegnać się z cropem bez bólu.APS-C bo co z profi strzelającymi ptaszki? Mają latać po moczarach z 450D?
i ja ją rozumiem, ale trzeba też przyznać, że nigdy przenigdy Canon nie oferował takiej funkcji jak MLU. Taka "filozofia" interfejsu. Nie musi się podobać, ale jest konsekwentna od lat i wiadomo było w co się człek ładował. Podobnie jak Ferrari nie zrobi nigdy samochodu kombi, choćby nie wiem jak mocno naciskała konkurencja
ja nie wiem dlaczego, choć może i wiemJedyne co dziwi to że większość robiona na "ostrych" przysłonach za wyjątkiem 100/2.8. Zobaczymy co pokaże 50D z jasnymi stałkami na pełnej dziurze.sądzę, ze pozostałe sample to z tego nowego kitowego szkiełka. I jeśli tak jest, to kurna jest to niezły kawałek plastiku! EDIT: pomyłka, nie odczytałem podpisów i pomyliłem F#