Strona 38 z 109 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Nawet powiedziałbym że są niezłe, dużo lepsze niż te oficjalne od Canona. Może dpreview konwertowało RAWy.
    nie.

ciekawe, bo na forum dpreview (sami malkontenci?) dość chłodno przyjęto te sample. a już "zaskoczony" jakością to chyba nie był nikt. mnie też jakoś nie urzekły.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maurycyj Zobacz posta
    wielkość matrycy IMO nie powinno stanowić granicy profi/konsument.
    na pewno oprócz oferowanych funkcji o tym decydują dwa czynniki: jakośc obrazka oraz cena. Oba determinują FF do bycia profi. To bardzo proste.

APS-C bo co z profi strzelającymi ptaszki? Mają latać po moczarach z 450D?
    ja latam za ptaszkami po moczarach z 40D i jest to sprzęt przekraczający oferowanymi funkcjami moją zdolność do ich wykorzystania w pełni. Choć mam ochotę na 50D, to czekam na FF właśnie dlatego, żeby móc pożegnać się z cropem bez bólu.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Stąd taka frustracja niektórych że nowe modele dostają masę zbędnych funkcji zamiast kilku prostych, użytecznych których się od paru lat nie można doprosić np. guzik MLU, AutoISO, zamiana roli kółek w trybie 'M' itp.
    i ja ją rozumiem, ale trzeba też przyznać, że nigdy przenigdy Canon nie oferował takiej funkcji jak MLU. Taka "filozofia" interfejsu. Nie musi się podobać, ale jest konsekwentna od lat i wiadomo było w co się człek ładował. Podobnie jak Ferrari nie zrobi nigdy samochodu kombi, choćby nie wiem jak mocno naciskała konkurencja

Jedyne co dziwi to że większość robiona na "ostrych" przysłonach za wyjątkiem 100/2.8. Zobaczymy co pokaże 50D z jasnymi stałkami na pełnej dziurze.
    ja nie wiem dlaczego, choć może i wiem sądzę, ze pozostałe sample to z tego nowego kitowego szkiełka. I jeśli tak jest, to kurna jest to niezły kawałek plastiku! EDIT: pomyłka, nie odczytałem podpisów i pomyliłem F#
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ja nie wiem dlaczego, choć może i wiem sądzę, ze pozostałe sample to z tego nowego kitowego szkiełka. I jeśli tak jest, to kurna jest to niezły kawałek plastiku!
    nie moga byc z nazwijmy go DLUGIEGO KIT'a 18-200 bo przy samplach z 50D dpreview wyraznie pisze ze:

"We're still waiting for a production quality copy of the new EF-S 18-200mm 1:3.5-5.6 IS lens; we'll add samples from it as soon as we've got one."

a wiec nie maja jeszcze wersji produkcyjnej i nie pokaza sampli dopoki jej nie beda mieli, zreszta kazdy sampelek ma w podpisie jakim szkelm byl robiony i z tego co widze to uzywane byly 4 szkielka: EF50F1.4USM, EF24-105L4USM, EF70-300F4-5.6USM IS i EF100F2.8MACRO
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jakies dretwe te sample z dpreview. a przynajmniej 50/1.4 okazuje sie centralnym mydlem na nich a 24-105 po byku ssie aberracjami. jedynie 100 macro dorasta do mozliwosci matrycy.

sama matryca wydaje sie przyzwoita. ISO 6400 to raczej "medrcow bajanie" i nie do uzytku w praktyce, ale ISO 1600, na ile mozna ocenic po tych kompletnie niemiarodajnych przykladach, moze byc uzyteczne juz w przyzwoitym swietle (nie mowie nawet o dobrym).

ogolnie, to nawet niezle, ale to co robi 24-105 to az zal * sciska jak sie patrzy. chyba wyleczylem sie z pomyslu zakupu tego sloika, z blizej niejasnych przyczyn zakwalifikowanego przez Canona jako eLite... no...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 01-09-2008 o 22:35
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przede wszystkim to na tym iso 6400 banding jak licho.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

akustyk, sample są średnie ale i tak lepsze o niebo niż to co dpreview pokazał przy D90. w ogóle jakaś kompromitacja z tymi samplami.

Kolekcjoner, banding widać minimalnie, a nie przede wszystkim imho, i to tylko w jednym rogu LG. W 20D był trzy razy gorszy. Przy kłopotach D700 to pikuś i na pewno mnie to nie martwi. Kupię te puchę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Kolekcjoner, powtórki to niestety przejaw obecnych problemów ze skryptem, hazan mam nadzieję to zwalczy bo jest masakrycznie!

P.S> maurycyj, a już myślałem, że przemówiłeś ludzkim głosem..
    P.S2> akustyk, sample są średnie ale i tak lepsze o niebo niż to co dpreview pokazał przy D90. w ogóle jakaś kompromitacja z tymi samplami.
    P.S3> Kolekcjoner, banding widać minimalnie, a nie przede wszystkim imho, i to tylko w jednym rogu. Przy D700 to pikuś i na pewno mnie to nie martwi. Kupię te puchę.
    Trudno powiedzieć czy mnie to martwi czy nie. W każdym razie jest widoczny i nie uważam tego za zaletę 8). D700 nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem jakości - od Canona wymagam po prostu więcej .

Z tymi powtórkami to jakaś plaga co chwilę na to trafiam (albo mam pecha).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Czytajac te posty wydaje mi sie, ze wszyscy duzo pisza, a nikt nic nie wie. Zamiast biegac z aparatem i robic zdjecia, zalecilbym zostac w domu i troche potestowac.

Gdzie to mydlo? Przydaloby sie po napisaniu tylu postow umiec rozpoznac ostrosc na nieobrabianych zdjeciach.

Banding w 50D na ISO 6400 ? A jak sie to ma np. do bandingu w 20D na ISO 6400? Bo na ISO 100 jest potezny. A np. w 450D na ISO 100 w ogole zadnego bandingu nie ma. W 50D moze tez nie.

W kazdym razie ta matryca 15 Mpix jest lepsza niz jakakolwiek porzednia APS-c.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Cena 50D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście sampla na 3200 ISO nie ma żadnego.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 38 z 109 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów