Strona 35 z 109 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Jednak, gdyby 50 wyszła z FF - była by rewolucja na rynku, Za małe pieniądze miałbyś super sprzęt z matrycą FF. Widzisz mam dylemat czy kupić 16-35 do cropa (brak szerokiego). Mam 24-70 która de fakto rozwiązał by mi sytuację gdyby 50 była z FF. Ale skoro nie wyszła muszę kupić nową piątką, bo nie chcę inwestować w kolejny obiektyw, gdzie i tak moje plecy są obciążone już sporą ilości obiektywów. A tak kupując 24-70 i 70-200 masz już prawie wszystkie szkła, a tak pozostaje dokupić 16-35 do 50-tki.

Pozdro
    ,,Po pierwsze primo'' gdyby 50d miała matrycę FF to nie kosztowała by 3-4 koła, ale 7-8... Po drugie - nie znam możliwości matrycy 50d, ale nie jest ona w stanie plastycznie skopać FF - nawet w ,,starej'' piątce. 16-35 całą swoją moc pokaże dopiero na fulfrejmie. Poza tym 24-70 bardzo dobrze sprawujące się na pełnej klacie nie wydaje mi się wcale zamknięciem zakresów. Szkła 16mm, czy 17mm potrafią dać cudny efekt na FF.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 31-08-2008 o 18:38

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep
    Jednak, gdyby 50 wyszła z FF - była by rewolucja na rynku,
    ja bym się np. wściekł. mi crop pasuje. nie mówiąc o ludziach, którzy mają obiektywy ef-s.

nie wiem skąd w ogóle pojawił się pomysł, żo 50D wyjdzie z FF. przecież to równie nieprawdopodobne jak 1Ds Mark IV ze średnim formatem.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    (...)50D choćby miał szumy 5 razy mniejsze, wspaniały LCD, AF z jedynki, 10fps i pełne uszczelnienia to i tak nie jest aparatem dla mnie bo jest cropem i w portrecie staruszek 5D będzie od niego 100 razy lepszy. Po to właśnie 5D mark II.
    Tak Tak, tylko że moja ironia dotyczyła tego że wielu chciałoby jeszcze w 50D także FF i wtedy po co taki 5D mark II? Pomijam że wtedy takie 50D kosztowałoby dużo za dużo ale nie wiem dlaczego tak wielu tego nie rozumie i ciągle narzeka.

szymek_o
    Guest

Domyślnie

Witam
    Na początku chciałbym się tu przywitać z wszystkimi ponieważ jestem nowy na tym forum.

Wracając do tematu 50D obawiam się że w przypadku 15 mpx na matrycy APS-C możemy już mieć do czynienia z szumami, chyba że Canon wymyślił sposób redukcji szumów pozwalający na upakowanie takiej ilości pikseli na już tak "małej" bądź co bądź matrycy.Według mnie widząc rozwój techniki sądze, iż następca 50D czyli prawdopodobnie 60D będzie posiadał już FF

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj szymek_o

fajnie że się odezwałeś, aczkolwiek sądzę iż nie masz racji
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymek_o Zobacz posta
    Witam
    Na początku chciałbym się tu przywitać z wszystkimi ponieważ jestem nowy na tym forum.

Wracając do tematu 50D obawiam się że w przypadku 15 mpx na matrycy APS-C możemy już mieć do czynienia z szumami, chyba że Canon wymyślił sposób redukcji szumów pozwalający na upakowanie takiej ilości pikseli na już tak "małej" bądź co bądź matrycy.Według mnie widząc rozwój techniki sądze, iż następca 50D czyli prawdopodobnie 60D będzie posiadał już FF
    Dżizys, to, że jesteś nowy na tym forum to fajnie, mógłbyś jeszcze może przeczytać wątek do którego się odnosisz i nie powielać ... piiiiii. No chyba, że zaczynamy od trollowania.

sorry za off topa ale mnie nosi.

pozdrawiam

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moje subiektywne wrażenia. 15 mega pikseli ma IMHO sens w FF, ale w cropie...? 10 mega w 40D sprawuje się przecież znakomicie. Kalibracja AF pod dane szkło - o tak! - ten "bajer" może okazać się przydatny (w zależności od tego jak będzie działał). Większa rozdziałka LCD - ja bym wolał powrót do monitora z 30D (marketingowcy Canona nigdy na to nie pozwolą ) Kończąc - 40D wymienię dopiero na pełna klatkę.
    Jeszcze jedno: ale to srebrne kółko nastaw badziewnie wygląda BLEEE
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał
    550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Słuchajcie,
    kiedyś dawno temu 6mpix na cropie to było dużo i szumy były dość takie sobie.
    Robienie 15 mpix w tej samej technologii co 10 mpix to oczywiście obłęd. Ale sprawy idą do przodu cały czas. Do granicy kwantowej jeszcze troszkę mimo wszystko brakuje. Z osądem trzeba poczekać do czasu pokazania się tej puszki na rynku.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tonu niektórych wypowiedzi wynika, że to niemal obowiązek wymieniać dobry działający sprzęt (40D) tylko dlatego, że pojawił się nowocześniejszy. Nie wiem gdzie tak jest napisane .
    Dla tych z kolei, którzy są zawiedzeni że 50D to nie FF - sprawa jest prosta - ten aparat jest nie dla Was - poczekajcie 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 35 z 109 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów