Strona 34 z 109 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

gujaa ma troche racji. ale i tak firma Canon nie poprzestanie na EF-S bo niby co z tymi wszystkimi szklami i wlozonymi mln $ w ten interes. poza tym znow DSLR staly by sie elitarne i mniejszosc moglaby sobie pozwolic, gdyby kazdy DSLR posiadal FF. no ale o tym nie ma mowy bo sa firmy takie jak Nikon, Sony, Pentax, ktore dalej mialyby przystepne ceny, a ludzie chetnie by wtedy kupowali ich aparaty. Wtedy Canon zrownalby sie cenowo z Leica i mialby moze z 10% rynku luster, jak nie mniej. No dobra ale koniec dywagacji o rzeczach nierealnych.
    wg mnie nowa 50D fajna puszka, ale nie dalbym w zyciu 4400zl za nia !! Gdyby 5D byl w cenie 7000 zl to jeszcze bylaby oplacalna 50D, ale jak teraz 5D jest prawie za tyle samo co 50D to nie ma mowy o kupowaniu 50D.
    Moja CaroLina

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

Jest przedsprzedaz w Uk, canona 50d body + SanDisk 8GB Extreme III + 10EG Gadget Bag za £1199.99 - imho bardzo duzo. Przy cenie 5d body ok £1150

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Co zmieniłbym w 40D - w sumie nic. Sprzęt sprawdził się w różnych sytuacjach od deszczu po piaski pustyni. Zrobiłem przez rok około 60.000 klatek - była wymieniana migawki - fatalny ERR99 oraz raz brak auto focusa (pomogło wyjęcie baterii) - zdarza się najlepszym.

Co mnie cieszy w 50D:
    - poprawiony LCD
    - ISO - mam nadzieje że użyteczne będą do 3200
    - łącze HDMI
    - Rawy

Co mnie smuci w 50D - crop - FF lub 1.3 byłby idealnym rozwiązaniem.

Jestem ciekawy sampli z 50D, a dokładnie powyżej ISO 1600. Jeżeli będą o niebo lepsze być może zmienię body z 40 na 50, jeżeli będą troszeczkę lepsze (szumy) nie zmieniam.

P.S Czekam na nową 5-tkę.

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Co zmieniłbym w 40D - w sumie nic. Sprzęt sprawdził się w różnych sytuacjach od deszczu po piaski pustyni. Zrobiłem przez rok około 60.000 klatek - była wymieniana migawki - fatalny ERR99 oraz raz brak auto focusa (pomogło wyjęcie baterii) - zdarza się najlepszym.

Co mnie cieszy w 50D:
    - poprawiony LCD
    - ISO - mam nadzieje że użyteczne będą do 3200
    - łącze HDMI
    - Rawy

Co mnie smuci w 50D - crop - FF lub 1.3 byłby idealnym rozwiązaniem.

Jestem ciekawy sampli z 50D, a dokładnie powyżej ISO 1600. Jeżeli będą o niebo lepsze być może zmienię body z 40 na 50, jeżeli będą troszeczkę lepsze (szumy) nie zmieniam.

P.S Czekam na nową 5-tkę.

Pozdrawiam
    Dla mnie jeżeli czułość okaże się skuteczniejsza o 1 działkę (i większe zakresy ISO będą miały praktyczne zastosowanie) i pomimo 15 mpx nie utracimy ostrości i tonów, to będzie świetny sprzęt - w sam raz dla mnie :wink:

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Dziwny wątek. Większość narzeka na co tylko się da wszystko. Takie to Polskie bardzo. Mnie specyfikacja 50D odpowiada bardzo (te 15 megapikseli to aż ponad moje potrzeby. A co za problem robić w mniejszym rozmiarze zdjęcia). Świetny sprzęt i jak cena będzie do 4000zł to kupuję od razu. Jak jest z gripem do niego? Jak się domyślam nic się nie zmieniło i pasuje ten od poprzedników?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

http://cweb.canon.jp/camera/50d/index.html

oraz

http://www.youtube.com/watch?v=taCGaCFFE-M

P.S>dzisiaj wieczorem wyczyszczę wszystkie brudy nie na temat. Trollom sugeruje znalezienie innego miejsca, bo i tak ich wypociny wylądują w koszu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    i po co wtedy byłoby 5D markII czy jak tam będzie się nazywać.
    Dla matrycy formatu małego obrazka i w związku z tym zupełnie innego obrazowania, głębi ostrości, kątów widzenia obiektywów etc. Wszystko zależy od zastosowań, 50D choćby miał szumy 5 razy mniejsze, wspaniały LCD, AF z jedynki, 10fps i pełne uszczelnienia to i tak nie jest aparatem dla mnie bo jest cropem i w portrecie staruszek 5D będzie od niego 100 razy lepszy. Po to właśnie 5D mark II.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Podział na segmenty rynku jest i coś nie widać aby miał się zatrzeć. 50-tka jest po prostu rozwinięciem modelu segmentu średniego z cropem. To zupełnie inny segment niż 5-tka. Biorąc pod uwagę rynek szkieł bardzo wątpliwe aby nagle segment średni miał wskoczyć w FF co właśnie 50-tka potwierdza. FF to oddzielna kategoria.
    Zupełnie nie rozumiem czemu niektórzy wymagają od nowego produktu danej linii aby nagle miał zmieniać segment w którym się znajduje.
    Z każdym modelem możliwości sprzętu coraz lepsze, wady powolutku usuwane - wniosek postęp linii body xxD jest i nie ma co marudzić. Przecież nikt wam nie każe na siłę zmieniać swoich 40-tek, 30-tek, czy choćby 20-tek.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Podział na segmenty rynku jest i coś nie widać aby miał się zatrzeć. 50-tka jest po prostu rozwinięciem modelu segmentu średniego z cropem. To zupełnie inny segment niż 5-tka. Biorąc pod uwagę rynek szkieł bardzo wątpliwe aby nagle segment średni miał wskoczyć w FF co właśnie 50-tka potwierdza. FF to oddzielna kategoria.
    Zupełnie nie rozumiem czemu niektórzy wymagają od nowego produktu danej linii aby nagle miał zmieniać segment w którym się znajduje.
    Z każdym modelem możliwości sprzętu coraz lepsze, wady powolutku usuwane - wniosek postęp linii body xxD jest i nie ma co marudzić. Przecież nikt wam nie każe na siłę zmieniać swoich 40-tek, 30-tek, czy choćby 20-tek.
    Jednak, gdyby 50 wyszła z FF - była by rewolucja na rynku, Za małe pieniądze miałbyś super sprzęt z matrycą FF. Widzisz mam dylemat czy kupić 16-35 do cropa (brak szerokiego). Mam 24-70 która de fakto rozwiązał by mi sytuację gdyby 50 była z FF. Ale skoro nie wyszła muszę kupić nową piątką, bo nie chcę inwestować w kolejny obiektyw, gdzie i tak moje plecy są obciążone już sporą ilości obiektywów. A tak kupując 24-70 i 70-200 masz już prawie wszystkie szkła, a tak pozostaje dokupić 16-35 do 50-tki.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Wymyślacie na siłę. Kup 16-35, 24-70 i 70-200 i po problemie. Będzie z cropem to masz dobre szkła i zakres świetny. Pod FF też pasuje, więc nie kumam skąd narzekanie? Wymyślanie problemów na siłę?

Strona 34 z 109 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów