Strona 33 z 109 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wiesz, na takie ekstremalne warunki to się kupuje obudowę do zdjęć podwodnych...
    ale akurat zupelnie nie o to mi chodzilo.

chodzilo mi tylko o zilustrowanie gdzie korpus 30D tak naprawde jest nieszczelny. bo niektorzy kupuja te *******y magicznych wlasciwosciach gabki w drzwiczkach slotu kart pamieci.
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

MMM; napisałeś tu już 2626 postów, z czego lekko licząc 2000 to narzekanie na Canona; może kup w końcu nikona, pentaxa, sony, olka czy co tam jeszcze? W przeciwieństwie do maurycyj (?) wydajesz się być rozsądnym chłopem więc przestań już marudzić jak stara baba :-)

USM
    Guest

Talking

Jestem nowy więc zacznę od OT .
    Tak się złożyło, że zacząłem czytać CB od tasiemców o 50D i 5D MKII. Po zapoznaniu się ze wszystkimi urąganiami dochodzę do wniosku, że gdyby nagle czytelnicy CB otrzymali prawo do decydowania jak będzie wyglądał następca 50D, gdyby dostali listę 50 nowości z szuflad inżynierów i wolną rękę to i tak powstał by tylko kolejny tasiemcowy wątek a decyzja i premiera odciągnęła by się do 2015 . Proponuję uświadomić sobie za wczasu że niema idealnego aparatu i nie będzie więc oczekiwania i nadzieje mogą skończyć się tylko zawodem. Widzę 2 wyjścia. Albo firmy powinny robić aparat z 10 przyciskami funkcyjnymi pod które można sobie zaprogramować po swojemu albo powinny tak jak firmy motoryzacyjne pozwalać na indywidualne konfigurowanie aparatu z dostępnych opcji. No ale znając życie i tak byli by niezadowoleni i to całkiem nie mało .
    Bardzo współczuję tym którzy znaleźli się tak jak ja na forum żeby dowiedzieć się coś o sprzęcie który zamierzają kupić. Po kilku stronach człowiek już wie że 5D i 40D i 50D to nic nie warte knoty . Jeśli ktoś planuje zakup Canona to niech najlepiej przestanie czytać forum . Po zakupie można znów czytać ale grozi to pozbawieniem resztek złudzeń. To co według Twojego rozeznania jest świetnym sprzętem nie jest nim napewno. Poza tym napewno kupiłeś swoje cacko w złym momencie bo za 2 miesiące będzie 100 PLN tańsze a za 3 miesiące będzie następca ale nie martw się bo wszyscy już wiedzą że będzie do kitu . Narazie przyjmuję to wszystko z uśmiechem bo będę kupował dopiero po nowym roku ale już się zaczynam bać. Nadal będę czytał CB ale po kilku dniach już wiem że dystans i przymrużenie oka jest bardzo wskazane. Muszę jednak przyznać że jest 1 osoba która patrzy na to wszystko moim zdaniem bardzo spokojnie i obiektywnie i jest to oczywiście Kubaman. Pozdrawiam. Obiecuję nie rozpisywać się w najbliższym czasie .

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez USM Zobacz posta
    Jestem nowy więc zacznę od OT .
    Tak się złożyło, że ....
    Takie fora mają to siebie, że pisze się częściej o wadach i o niespełnionych oczekiwaniach. Wyobraź sobie temat gdzie wszyscy zadowoleni z zakupu np. C 40D ( takich jest cała masa) napisaliby po jednym poście w stylu " mój Canon fajnym aparatem jest " trochę nudy, co? Chcesz się przekonać do jakiegoś sprzętu pomacaj w sklepie, poprzeglądaj sample w necie jest tego tyle, że coś z tego zawsze wywnioskujesz.
    DAS APARAT

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Główny problem polega na tym że każdy z nas, no prawie każdy chciałby mieć 1D MIII w cenie 50D.
    No nie wiem, 50D ma lepszy wyświetlacz
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Coś już napisał Awatar kaawka
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Niestety prawdą jest ze konkurencja zbliżyła się do Canona w jakości obrazowania. Muszą zatem moim zdaniem nastąpić zmiany w body. Swego czasu kupiłem 20D ze względu na matrycę, mimo ze sercem jestem nikoniarzem. Canon wypuszczając trzy kolejne upgrade'y 20-tki nie zrobił nic aby mnie skłonić do zmiany body. Owszem matryca, LV, iso itp. OK. Jednak kupując aparat ze sredniej półki potrzebuję przede wszystkim super af-a i niestety również uszczelek. Często fotografuję na rejsach morskich i w ogóle na wodzie i tu zonk. Wyświetla errory i koniec focenia na dłuższy czas. Nie potrzeba wcale jakis ekstremalnych warunków-po prostu wszechobecna wilgoć. W sytuacji gdy np. Pentaxy 20 i 200 są w pełni uszczelnione to polityka Canona jest śmieszna z punktu widzenia świadomego użytkownika. Ale poczekam jeszcze - szkoda mi szkieł. Owszem pisze o 20D ale wątpię czy 40D sprawiłby się lepiej. Uszczelki przy klapce baterii to śmiech na sali.
    EOS

Domyślnie

Fotografuję często nad Morzem 40 D + 17 40 L4 , "kiepskie" uszczelki jeszcze nie zawiodły, może dla tego że mama szczelny objektyw. A tak na serio uszczelki mają sens jak masz cały zestaw szczelny. Ja nie narzekam na szczelność 40D. Dla ciekawostki szczelna Lampa 580 EXII przepuściła małego meszkam w szkiełko lefrektora, meszek nie wdarł się jednak do wnętrza lampy. Wracając do uszczelek 40D to przy klapce karty pamięci jest gorsza uszczelka niż ta od baterii.

Domyślnie

Do obiektywu 17-40 L4 należy dodać filterek fi 77 mm do pełnaj szczelności.

Coś już napisał Awatar kaawka
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Fotografuję często nad Morzem 40 D + 17 40 L4 , "kiepskie" uszczelki jeszcze nie zawiodły, może dla tego że mama szczelny objektyw. A tak na serio uszczelki mają sens jak masz cały zestaw szczelny. Ja nie narzekam na szczelność 40D. Dla ciekawostki szczelna Lampa 580 EXII przepuściła małego meszkam w szkiełko lefrektora, meszek nie wdarł się jednak do wnętrza lampy. Wracając do uszczelek 40D to przy klapce karty pamięci jest gorsza uszczelka niż ta od baterii.
    Widocznie ''na morzu'' a "nad morzem'' to wielka różnica ;-)
    Pisałem o problemach z aparatem a nie z obiektywem. Uwierz że fotografuję różnymi szkłami nie tylko tymi ze stopki. Mam ich kilka więcej i wcale nie gorszych :smile: Jakoś nigdy nie słyszałem żeby nieuszczelniony nawet obiektyw odmówił współpracy. Mogę się założyć że taki zestaw czyli uszczelnione body plus obiektyw bez gumek sprawowałby się co najmniej poprawnie

EOS

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Kiedy ta durna firma - canon, zrozumie ze FF to juz standard.
    może równolegle z tym, kiedy ty pojmiesz dwie rzeczy:

- matryce cropowe są w produkcji nieporównywalnie tańsze. nie każdego, kto chce mieć lustro, stać na zakup FF nawet za 5000 PLN
    - dla ciebie nie, ale dla innych, np reporterów sportowych lub ptasiarzy-przyrodników, crop to prawdziwe błogosławieństwo

Strona 33 z 109 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów