Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum, czytając ten wątek i śledząc jak to niektórzy posiadacze canonów nie lubią swoich puszek i chętnie by się przesiadli na nikona postanoowiłem cos dodać od siebie bo mnie zaraz trafi.
Po pierwsze każdy system ma swoje wady i zalety to jest oczywiste ale niektórzy nie są zupełnie świadomi że "cudowny" nikon też wypuszcza badziew na rynek. Mylący sie AF z bf/ff, spora różnica w jakości szkieł, miałem trzy 50mm f/1.8 i wiem co mówię i wiele innych spraw wystarczy forum nikona poczytać. Pracowałem kiedyć na 10d i 20d i takich problemów nie miałem, może dobrze trafiłem.
50d bardzo mi się podoba, jak dla mnie super sprawa na śluby, optyki canona większy wybór i trochę tańsza niż nikonowska i jeszcze jedno co mi się bardzo podoba to regulacja AF z body, na pewno pomocna rzecz (w d300 jest zawodna).
W przyszłym roku zmieniam system na canona i nie chce tego na N już na oczy widzieć, a sprzętowi maniacy niech się powstrzymają z wychwalaniem sprzętu który tylko w sklepie oglądali. Rzeczywistość nie jest taka słodka jak reklamy.