Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A przepraszam - co masz do zarzucenia AF z 40d? Ja nic - w tej klasie puszki. Czuły - nawet bardzo, szybki wystarczająco.
    Za Adamem - a gdzie ja coś zarzucam? Po prostu ludzie piszą, że jest zauważalnie szybciej i sprawniej. Przecież układ to jedno, a algorytmy i procesor to drugie. Inna rzecz czy to prawda?

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Naprawdę tego się spodziewasz? To byłby już Af rodem z jedynki. 40 stce niewiele brakuje. Na oneshot jest podobnie skuteczny, odstaje trochę na servo. Oczywiście pozostaje kwestia liczby punktów AF i ich rozmieszczenia. Tego, jak wiemy w 50d nie zmieniono. Dalej jest mało i wąsko. Choć chyba szerzej niż w 5d, czy się mylę?
    Problem polega na tym, że nawet na stronach Canona jest napisane o unikalności tego układu (szczególnie tego krzyżowego w środku). I na moje nie laboratoryjne testy ten układ jest czulszy w kiepskim świetle niż w starych jedynkach.
    Co do rozmieszczenia to w 50/40D jest gęściej niż w 5D ze wględu na cropa.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    (....)
    i nie widzę nic, co by się nadawało do podjęcia sensownej dyskusji :-?
    Ja też 8).

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mysle, ze kluczem jest to ostatnie zalozenie, odpowiedz na pytanie co uznajemy za zmiane i co Canon za taka uwaza

generalnie, nie przesadzalbym z optymizmem.
    To fakt i faktem jest też, że pewnikiem tych uszczelek się wreszcie doczekamy - co ogłoszą oczywiście z wielkim hukiem - w 80D??? Pytanie też w którą stonę te puszki pójdą? Czy w dół czy w górę. Ja raczej stawiam, że w dół. Nie jest wykluczone że Canon będzie próbował pozycjonować puchy względem cropa. Bajery w cropie, użyteczne funkcje w FF. To by mogło oznaczać wprowadzenie taniego FF-a.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-08-2008 o 15:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów