Strona 31 z 109 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Po trzecie: spotkała mnie niemiła niespodzianka tydzień temu, choć ostatecznie mogło być gorzej.
    To samo zaliczyłem z 17-85 IS i 430EX - zero strat, ale sam musisz przyznać, że nie bez powodu Canon udostępnia zdjęcia 1Dynek z zaznaczonymi 80 uszczelkami. To trochę bardziej szczelne puszki a i tak firma nie pozwala robić z nimi to co Olek z E-3
    Generalnie się zgadzam, że amator nie ma się czego obawiać nawet w lekkim deszczyku, myć body pod kranem tak jak Marka czy E-3 już bym się nie odważył, nawet pomimo tego bełkotu Canona o weather sealing 40/50D.

Zablokowany

Domyślnie

Widze ze cwanon wchodzi z nowym segmetem sprzetu - dla idotow - 50d.
    Crop crop cro cr c....

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

gietrzy, nie rozważam czy to co oferuje 40D/50D to są pełne profesjonalne uszczelnienia - bo nie są. Natomiast fakt, że mój 40D nie zamókł i nie przestał działać pomimo fotografowania w tatrach pluszczy w koszmarnej ulewie czy zamoczenia go w błocie (nie w wodzie tylko błocie) daje mi dostatecznie dużo powodów, żeby z tych uszczelnień które są być zadowolonym. Lepsze to niż nic, a jak widać się sprawdza.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany

Domyślnie

gietrzy, nie rozważam czy to co oferuje 40D/50D to są pełne profesjonalne uszczelnienia - bo nie są. Natomiast fakt, że mój 40D nie zamókł i nie przestał działać pomimo fotografowania w tatrach pluszczy w koszmarnej ulewie czy zamoczenia go w błocie (nie w wodzie tylko błocie) daje mi dostatecznie dużo powodów, żeby z tych uszczelnień które są być zadowolonym. Lepsze to niż nic, a jak widać się sprawdza.
    No tak, bo wedlog filozofi kwanona to tylko segment pro musi miec uszczelnienia, reszta (pleps) fotografuje w domu.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

odwróć pytanie - skoro to działa dobrze w obiektywie od lat i nikt nie psioczy, to po co wymyślać koło od nowa? Ja nie mam pewności czy w ruchomym elemencie guma jest lepsza.
    no ale ja o korpusie mowilem, a tutaj ruchomych elementow za wiele nie ma.

btw, nie mówię po holendersku, a po angielsku. I czytam - "fortified the seal around the battery and memory card compartments to increase resistance to dust and water."
    no dobra... ale analizujesz to co czytasz?

jak moj 30D wyladowal w morzu to woda z niego wyciekala spod kolek nastaw i spod guziczkow - najbardziej spod tego przycisku reklamowego drukarzy. tak ze trudno Ci mnie bedzie przekonac, ze dolozenie jakiejs g* gabki kolo slotu kart pamieci poprawia znaczaco uszczelnienie korpusu. moze na kurz, ale na wode za cholere nie. a akurat woda jest dla mnie znacznie wiekszym problemem niz kurz

w lekkim deszczu 30D uzywalem i przezyl, ale na porzadny deszcz bym z nim nie wyszedl. profilaktycznie, bo nie ufam az tak tej konstrukcji, a by mi bylo aparatu szkoda
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Tylko nie wiem kto cie tu atakuje? Bo ja sie nie podpisuje pod tym :-)
    Ja tylko mówie o istotnej wadzie... .przykłąd... Dzieciak tapla ci sie w baseniku...a że masz stałke otwartą na 1,4 to masz ładnie rozmazane tło...no cudo... tylko nagle żona woła dzieciaczka do siebie... i widac że gdzies tam ktos w tle stoi ale za mała GO jest i tyle widzisz.
    Wg mnie to się będzie dobrze sprawdzać na zoomach typu 24-70/2.8 :]na 24 i 2.8 glębia i tak będzie spora... a jak chcesz zblizyc to krecisz zoomem i przestawiasz ostrość np filmy nie są aż tak czułe zeby cięzko było ustawić ostrość... Bo ze stałką to można sie pobawić ale niestety jak jest ciągle na pełnej dziurze to lepiej miec zoom np f/4 albo 28-105 3.5-4.5 chyba, że zoomami się nie da krecić filmów.
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

40D w deszczyku na koncercie - zamoknięty na jakieś 2 godziny przycisk SET i kółko duże. W domciu suszarka i po pół godzinie działa jak nowe... Kuba, Ty wiesz, że czasem jedna kropelka wystarczy...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

filozofia C jest mi obojętna. Ja robię zdjęcia i używam tego sprzetu.
    Żal ściskający trollom pośladki mnie nie obchodzi.

lecę nad jezioro
    nie zwariowałem jeszcze na tyle, żeby się katować tak głupimi wypowiedziami jak kilka postów wyżej

P.S> akustyk -> działa i jest OK. Specyfikacje mi wiszą, tym bardziej że na przykład odklejająca się guma uchwytu w niej nie figuruje ;P
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany

Domyślnie

Czy ktos widzi wogole co ja pisze? Albo jaka kiche produkuje canan? Ile te gumki do uszczelnien moga kosztowac?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Czy ktos widzi wogole co ja pisze?
    przejrzałem pobieżnie ostatnie posty:
    http://canon-board.info/search.php?do=finduser&u=12760

i nie widzę nic, co by się nadawało do podjęcia sensownej dyskusji :-?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 31 z 109 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów