Jestem sobie na wakacjach odcięty od świata już trzeci tydzień i było tak przyjemnie. No i się wybrałem na nasze forum i muszę ze smutkiem przyznać, że to był błąd. Takiej erupcji głupoty jak w tym wątku niektórzy rozdają nie ma chyba nigdzie indziej w sieci.
Co do aparatu: 50D to wyjątkowo ciekawa propozycja. Jedyne co mi się nie podoba, to że nie ukazał się rok temu. To co w 40D było bardzo dobre zostało jeszcze poprawione: rozdzielczość, szumy, LV, ekran, regulacja AF i kilka innych. W tej sytuacji Canon ma zapewnione wyprzedzenie D300, który poza AFem nie oferuje nic więcej tylko mniej i za wyższą cenę. Jeśli Canon swoim zwyczajem zagwarantuje wysoką jakość obrazu (lepszą od Nikona - co przy porównywalnych szumach stanowi podstawę do udanych wysokich zakładów) 50D stanie się kolejnym hitem sprzedaży - sam miałbym ochotę go kupić już dzisiaj. Porównywanie tego aparatu do D90, który według mnie okazał się kiepskim odgrzewanym kotletem ze starej bajki, świadczy o braku rozumu. I nawet 5 minutowe filmiki 720p bez AF tego nie zmienią. D300 właśnie stał się marketingowym starcem (po raz drugi po D700).
Szkoda, że tak późno Canon został zmuszony do tego ruchu.
P.S> chłopaki od MLU - od roku macie to pod jednym przyciskiem, a konkretnie pod pokrętłem w trybach Custom. Dlaczego Wam to nie pasuje nie mam pojęcia. Bo zacznę myśleć,że jak się ten przycisk kiedyś nie daj boże pojawi tak jak chcecie, to zaczną sie narzekania na czcionkę użytą w jego opisie ..![]()