Strona 13 z 109 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Bo ja wiem... 40D startował od 3900 ze szkłem kitowym i 3400 za body
    40d startował powyżej 4K zł za body - wiem bo sam tyle płaciłem w październiku 2007

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Baa... Vitez chyba niecale 5k zaplacil zaraz po premierze...

Zablokowany

Domyślnie

A ja dzis zaplacilem za nowke 2,200 40d ofkoz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Panowie, dzisiaj 1 euro = 3,3 zł. Rok temu 1 euro = 3,8 zł. Złotówka się umocniła, ceny elektroniki pospadały, a xxD poszło w górę. Ta cena 50D jest chora i szybko spadnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę że Canon będzie chciał wykorzystać marketingowo przewagę matrycy i dlatego przywalili taką cenę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja już widzę posty o mydlanych obrazkach Byle jakie szkło nie da rady tej matrycy i obawiam się, że masowemu klientowi to się nie spodoba, bo obrazek w 100% powiększeniu nie będzie ostry... Podziwiam N, że nie dał się zwariować i zatrzymał wyścig na poziomie 12 Mpix z cropa, a pewnie mógł brać matryce od S. To bajdurzenie o mikrosoczewkach przy 15 Mpix nie ma sensu. Na 12 Mpix dałyby jeszcze mniej szumu, a i tak byłoby z czego kadrować. Ja poczekam. Nie chce mi sie płacić za marketing. Na tym etapie skłaniam się ku 5D, ale mam czas...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Chora cena bo księgowi Canona też są chorzy ;-)
    Ale i tak musimy się uzbroić w cierpliwość i poczekać na pierwsze testy i co mnie najbardziej interesuje jaka będzie jakość sRaw1 7.1Mp np. w porównaniu do Rawa z wysłużonego(albo zasłużonego) 20D ;-)
    Potem poczekać na ceny w FJ i na Alledrogo i potem dopiero ewentualnie jazgać na forum jak to nasza ukochana firma po raz kolejny zrobiła nas na szaro
    Jeżeli 50D nie zaliczy żadnej poważnej wpadki to w przyszłym roku zastąpi on mojego 20D Ilość zmian w porównaniu do 20D jest w końcu dla mnie satysfakcjonująca

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawe czy iso 100 jest "natywne" czy softowe?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    szkoda, ze usuneli w stosunku do 40d tryb 'C3', a dodali cos jak 'Creative Auto'.
    Huh? Czyżby zrobili coś w stylu trybu P z edytowalną krzywą programu, o co jęczę już chyba ze dwa lata?

Dopiero zaczyna Awatar melka
    Miasto
    łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A ja już widzę posty o mydlanych obrazkach Byle jakie szkło nie da rady tej matrycy i obawiam się, że masowemu klientowi to się nie spodoba, bo obrazek w 100% powiększeniu nie będzie ostry... Podziwiam N, że nie dał się zwariować i zatrzymał wyścig na poziomie 12 Mpix z cropa, a pewnie mógł brać matryce od S. To bajdurzenie o mikrosoczewkach przy 15 Mpix nie ma sensu. Na 12 Mpix dałyby jeszcze mniej szumu, a i tak byłoby z czego kadrować. Ja poczekam. Nie chce mi sie płacić za marketing. Na tym etapie skłaniam się ku 5D, ale mam czas...
    fret - http://lenstip.com/plikioptyczne/can...0d_sample1.jpg

z obiektywu 17-55 a to wcale nie jest Eleczka... lol
    Canon EOS 30D, 50mm 1.8 II, Canon 85mm 1.8, Tamron 17-50 2.8 i sporo chęci.
    galeria

Strona 13 z 109 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów