Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    czyli:
    5D + 24-105 to 7500 PLN
    50D + 24-105 to 7200 PLN

hehe
    co w tym śmiesznego? 5D i 50D to o niebo różne aparaty, do zupełnie różnych zastosowań, ich porównanie (i ich ceny) jest bez sensu, nie można powiedzieć czy któryś jest lepszy czy gorszy

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    co w tym śmiesznego? 5D i 50D to o niebo różne aparaty, do zupełnie różnych zastosowań, ich porównanie (i ich ceny) jest bez sensu, nie można powiedzieć czy któryś jest lepszy czy gorszy
    Może... ja bym nie miał wątpliwości co kupić.
    ISO 12800 to raczej bajer... 6,3 kl/sek - jakoś nigdy mi nie wyszły ostre fotki z tego trybu (mowa o większości spośród strzelonych)... a reszta... hmm jak dla mnie 5D ma przewage ciągle, choć fakt faktem AF w 50D napewno bedzie nowszy ;-) ale i tak ciekawe co pokarze 5D MkII :-)

pozdrawiam.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    O jakie niebo? Z tego co wiem, to oba są do robienia zdjęć. Myślę, że wiele osób jest teraz w takiej sytuacji jak ja. Chcę zmienić puszkę i nie wiem na co. Albo wypasiony crop, albo FF dla ubogich. W FF dla bogatych się nie pobawię, bo to już nie mój zakres cenowy. Jedno i drugie kusi, a ponieważ pstrykam dla przyjemności, to mam pełną dowolność wyboru.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Z tego co wiem, to oba są do robienia zdjęć.
    Jeśli tak podchodzisz to oczywiście możesz porównywać każdy aparat z każdym. Jednak z czasem na pewno zauważysz, że są różne rodzaje fotografii i każdy z nich wymaga zupełnie innego aparatu.

Uprawnienia umieszczania postów