a tego nikt nie zauważył?!
...
3.0” Clear View VGA LCD with Live View mode & Face Detection Live AF
...
Ała, buhahaha....
DSLR trafiły "pod strzechy", a teraz głupota trafia do DSLR![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
W "przecieku" było o detekcji twarzy... myślałem jednak że się do tego nie posunął :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dokładnie. Jak olewali tak olewają nadal. Inżynier kierujący projektem 400D mówił, że zwiększenie ilości MPx z automatu musi oznaczać wymianę układu AF na czulszy (to były czasy zmiany z 350D 8 na 400D 10). Teraz mamy zmianę z 10 na 15 a układ ten sam. Ta firma nadal ma nas w dupie.
Wszystkim wahającym się przed zakupem pierwszego lustra naprawdę polecam Media Markt i zabawę z D300 w trybie w Canonie mission impossible a w Nikonie AF-C.
Nie mam zamiaru. Przekazałem co miałem przekazać. Zobaczymy czy wyciągną wnioski w przyszłości.
W prostych przypadkach być może. W tych bardziej złożonych, gdzie obiektyw na jednym końcu ma BF, a na drugim FF to na pewno nie i wtedy wciąż pozostaje tylko serwis.Przechodząc do meritum, to przede wszystkim mam nadzieję, że przez AF micro-adjustments uda się wreszcie skutecznie uniknąć dyskusji o BF/FF.
Dla mnie ważniejszy, co ma w sumie związek z wysokim ISO, jest powiększony zakres działania AF od -0.5EV.Ciekawie wyglądają też wysokie ISO, o ile okażą się używalne.
Jak myślicie, ile potrwa aż rynek zareaguje i spadną u nas ceny 40D? :-)
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
Taaaaaa puszki jeszcze nikt nie przetestował a Polacy już narzekają ;-)
Jak dla mnie w 50D zabrakło nowości, taka puszka powinna się pojawić rok temu zamiast 40D, jak dla mnie na uwagę zasługuje tylko AF microadjust a brakuje mniejszego ale odchylanego LCD.
Jedyne co teraz Canon może zrobić to dać dobrą cenę, ktoś wie ile to ma kosztować?